Dr. Fatih AdanacıoğluMenü

Tüp Bebek Tedavisi Adana

Tüp Bebek Tedavisi Adana

Tüp Bebek Tedavisi Nedir?

Tüp Bebek Tedavisi Nedir? Bu soruyu şu şekilde açıklayabiliriz. Tüp bebek (IVF) uygulaması uzun yıllardır çocuğu olmayan çiftlere uygulanan bir yöntemdir. Bu yönteme son zamanlarda çok sık başvurulmaktadır.

Nedeni belli olmayan kısırlık, enfeksiyon, tüplerin tıkalı olması,çikolata kisti, yumurtlama sorunları ve myom gibi rahime bağlı faktörler yada erkek de sperm kalite düşüklüğü, genetik faktörler, kilo yahut ileri yaştan dolayı yumurta kalitesizliği gibi birçok nedenden dolayı her yıl binlerce kişi tüp bebek tedavisine başvurmaktadır. Tüp bebek tedavisine başlamadan önce anne ve baba adaylarına belirtmek gerekir ki bunu yaşayan sadece sizler değilsiniz.

Her yıl sadece ülkemizde değil dünyada da artık tüp bebek yöntemiyle anne baba olmak çok daha kolaylaştı. Tek yapmanız gereken inanmak ve güvenmek. Sizde herkes gibi anne baba olabilirsiniz tek yapmanız gereken muayenehanemize gelmeniz ve birlikte başaracağımıza inanmanız.

Neden Tüp Bebek Denir?

Neden tüp bebek denir? Çünkü ilk tüp bebek özel bir tüp içerisinde gerçekleşmiştir. Laboratuvar ortamında erkekten alınan sperm hücresi ile kadından alınan yumurta hücresinin bir araya getirilerek döllenmenin gerçekleşmesi işlemine "tüp bebek" adı verilmektedir.

Neden Tüp Bebek Tedavisi?

Çünkü herkes anne baba olmayı hak ediyor. Çünkü artık teknolojimiz daha ileri. Çünkü artık anne baba adayları daha bilinçli. Tüp bebeğin ilk çıktığı yıllarda insanlar çekinir ve çevrelerinden saklarlardı. Ama artık herkes tüp bebek tedavisi hakkında daha bilinçli ve daha tecrübeli. Anne baba olmak eskiye nazaran artık çok daha kolay. Neden tüp bebek tedavisi? Çünkü eğer doğal yolla çocuk sahibi olunamıyorsa tüp bebek tedavisi bunu bizim için kolaylaştırıyor. Sizde konuyla ilgili aklınıza takılan tüm sorular ve tedavi süreci için bizi arayabilir,muayenehanemize gelerek yüz yüze ücretsiz görüşebilir, yada sayfamızın altında yorum yaparak sorularınıza cevap alabilirsiniz.

Tüp Bebek Tedavisi Kimler İçin Gereklidir?

Tüp bebek kimler için gereklidir? cevabını şöyle verebiliriz;

  • Gebe kalmayı düşünüyorsanız ve 35 yaşından büyükseniz.
  • Adet periyodlarınız düzensiz veya ağrılı geçiyorsa.
  • Pelvik ağrılarınız, endometriozis (çikolata kisti gibi) veya tekrarlayan düşük durumları varsa.
  • Erkekte düşük sperm sayımı, testis ve prostat hastalıkları geçmişi veya cinsel problemler varsa.
  • Tüpleriniz tıkalı ise.
  • Aynı zamanda kadının rahim içinde yapışıklık var ise.
  • Açıklanamayan infertilite(kısırlık) durumu var ise.
  • Aynı zamanda birinci derecede akrabalarınızdan kısırlık problemi var ise.

Gibi nedenlerden dolayı geç kalmadan sizde adım adım tüp bebek tedavisi aşamaları ile tanışın ve unutmayın ki tüp bebek tedavisi ile gebe kalmak çok daha kolay.

Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tüp bebek tedavisi nasıl yapılır? Anne baba adaylarının en çok merak ettiği konulardan biridir bu soru. Öncelikte tüp bebek tedavisi nedir? Nasıl yapılır bu gibi hastaların akıllarındaki tüm soruları yanıtlayarak işimize başlıyoruz. Tedaviye başlamadan önce her iki eşten bir takım tahliller istiyoruz. Testleri istememizdeki amacımız hastamızın hormonal bilgilerine ulaşmak ve hangi tedavi yöntemi hastamız için uygundur sorusunu hastamıza verebilmektir. Sonuçlara göre tedavimiz başlar. Kadın hastamıza tedavi şekline göre iğne ve hap tedavisi başlarız ve hastamızın yumurtalarını toplamaya elverişli şekilde büyütürüz. Yumurtalar istenilen seviyeye gelince de hastamıza anestezi verilerek uygun steril ortamda yumurtalar toplanır ve aynı gün hastanın eşinden sperm alınır. Alınan bu yumurtalar ve eşinin spermlerinin en iyileri seçilerek laboratuar ortamında mikroenjeksiyon yöntemi ile dölleme işlemi yapılıp takibi yapılarak embriyolar elde edilir.

Tüp Bebek Tedavisi Ne zaman Yapılır?

Tüp bebek tedavisi ne zaman yapılır? diye birçok mesaj almaktayım. Şöyle ki bir yıl boyunca eşler korunmasız ilişkiye girmesine rağmen gebelik elde edememişse kişilerin uzman bir doktora danışmaları gereklidir. Bana gelen hastalarımdan öncelikle istediğim tahliller sonucuna göre tedavimiz şekil almaktadır.

Tüp Bebek Tedavi Süreci

Tüp bebek tedavi süreci neleri kapsar? Şöyle ki bu tedavi süreci anne ve baba adaylarının öncelikle tüp bebeğe istikrarlı kararı ile başlayıp tüp bebek tedavi sürecinden sonuç alındığında sağlıklı bebek dünyaya gelmesi aşamalarının hepsini kapsamaktadır. Tabi bu zaman zarfında istenilen tahliller, tahlil sonuçlarına göre izlenilen yol, ilaç tedavisine başlamak, yumurtaların büyütülmesi, toplanması, embriyo oluşumu ve sağlıklı embriyo transferi nihayet alınan mutlu sonuç. Bunların hepsi tüp bebek tedavi sürecinin bir parçası olmaktadır.

Adım Adım Tüp Bebek Tedavisi Aşamaları

Adım adım tüp bebek tedavi aşamaları nelerdir? Sorusunu yanıtlamak gerekirse öncelikle anne baba adayları tüp bebek için karar verip hekim seçerek başlamalıdırlar. Unutulmamalıdır ki hekim seçimi çok önemlidir. Bu konuda yıllarca vermiş olduğum hizmetlerden ve karşılığında sayısız hastamın çocuk hasretini gidermiş olup aklınıza takılan sorular için buradayım.

Görüşmelerimiz ücretsiz olup aynı zaman sayfanın altına yorum yaparak hem sorularınızı sorabilir hem de fikirlerinizi paylaşarak okuyuculara tecrübenizi aktarabilirsiniz. Adım adım tüp bebek tedavisinin aşamalarına gelelim şöyle ki;

  • Öncelikle çiftimizden tedaviye başlamadan önce birtakım tahliller istenmektedir. (Rahim filmi, spermiogram tahlili, hormonsal kan değerleri vs.).
  • Daha sonra bu tahlil sonuçlarına göre hastamız için uygun olan tedavi yöntemi seçilmektedir.
  • Seçilen bu tedavi şekline göre tedaviye genellikle kadının adetin 2 ya da 3. günü başlanmaktadır.
  • Tedavimiz iğne tedavisi ile başlamakta olup amacımız yumurtaların toplanmaya hazır büyüklüğe (17-20 mm) gelmesidir.
  • Toplanmaya hazır hale gelen yumurtalar hastaya anestezi verilerek toplanmakta (OPU) olup aynı gün eşinden taze sperm alınmaktadır. (Baba adayından sperm vereceği günden 3 gün öncesine kadar herhangi bir cinsel aktivitede(boşalma) bulunmaması istenilir.).
  • Toplanan yumurtalar ve alınan spermlerle laboratuvar ortamında mikroenjeksiyon yöntemi ile döllenmektedirler.
  • Oluşan embriyolar embriyologlar tarafından takip edilip oluşabilecek en kaliteli durumuna gelince transfer aşamasına geçilir.
  • Transfer yapıldıktan sonra hastaya transfer sonrasına ait beslenmesi kullanacağı ilaçlar ile ilgili bilgi verilip artık transfer sonrası (10-11) gün sonra kanda bakılan b -HCG tahlil sonucuna göre konulur.

Tüp Bebek Tedavi Süresi

Tüp bebek tedavi süresi de çiftlerin en çok merak ettiği konulardan biridir.Şöyle ki tedavi başında istenilen tahlillerde bir sıkıntı çıkmamışsa tedavimiz ortalama 2 hafta sürmektedir. Ancak bazı durumlarda tedavimiz uzayabilir. Bunlardan bazıları;

  • Eğer ki kullanılan ilaçlar sonucunda yumurta hücreleri yeterince uyarılmadıysa yani istenilen büyüklüğe (17-20 mm) gelmemişse,
  • Ya da tam tersi çok fazla yumurta uyarılıp yumurta toplamada çok sayıda yumurta elde edilmişse ( OHSS riski varsa),
  • Bazen o ay embriyolar dondurulup o ay hastanın rahim içine işlem gerektirecek bir durum var ise (Rahim içinde polip,myom vs faktörler var ise),
  • Eğer ki hasta o ay çok fazla ilaç kullanmışsa o ay embriyoları dondurulup rahmin dinlenmesi sağlanabilir,
  • Rahim zarı kalınlığı yetersizse.

Tüp Bebek Tedavisi Fiyatı

Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaç ve malzemelerin çoğu yurtdışı kaynaklıdır.Bu durum ne yazık ki maliyete yansımakta ve dolarla endekslenmektedir.Tabii ki hala birçok aile için tüp bebek maliyeti fazla gelebilir. Ama sonucuna değen bir zirvedir evlat sahibi olmak . İnternet ortamında fiyat vermek etik olarak uygun olmamaktadır. Muayenehanemize gelen hastalarımıza elimizden gelen kolaylığı sağlamaktayız. İletişim numaramız 0552 399 90 80

Tüp Bebek Tedavi Sürecinde Cinsel İlişki

Tüp bebek tedavi sürecindeyken cinsel ilişki pek önerilmemektedir. Yalnızca tedavinin en başında iken daha yumurta uyarılma ilaçları yeni alınıyor iken korunmalı olacak şekilde cinsel ilişkiye girilebilir. Korunur şekilde ilişkiye girme sebebi büyüyen yumurtalıklardır ve çoğul gebeliğin önüne geçmek amacıyla anne baba adayları bu şekilde ilişki yaşayabilir. Ne zaman tam anlamıyla yasak olur?

Eğer ki yumurta folükülleri istenilen büyüklüğe gelmiş ise(17-20 mm). Çünkü ilişki esnasında yumurtalar çatlayabilir ve tedavi başarınız etkilenir.Kadının yumurtalıklarında ürettiği birçok yumurta folükülleri nedeniyle cinsel ilişki esnasında rahatsızlık hissedebilir. Yumurtalıkların ve genital organların hassaslaştığı bu süreçte cinsel ilişki ağrıya neden olduğu için tavsiye edilmemektedir.

Yumurta toplama işlemi (OPU) işlemi olduktan sonra cinsel ilişki önerilmez. Çünkü yumurta toplama işlemi küçük de olsa cerrahi bir işlemdir ve hastanın yumurta toplamadan sonra belirli bir süre ilişkiye girmesi önerilmemektedir. Enfeksiyon kapma riskiniz artar.

Şöyle ki embriyo transferinden sonra transfer edilen embriyonun rahim içine tutunması ve orada gelişmesi için bir süre cinsel ilişkiye girilmemesi uygundur. Çünkü cinsel ilişki rahimin kasılmasına neden olur. Ancak daha sonrasında cinsel ilişkinin herhangi bir zararı tespit edilmemiştir.

Tüp Bebek Tedavisi Sonrası Adet Gecikmesi

Tüp bebek tedavisi sonrası adet gecikmesi neden olur? Bazen bu sorunun yanıtı güzel bir Beta HCG haberi ile yani gebelikle sonuçlanmaktadır. Ama eğer ki gebelik yok ise adet gecikmesinin nedeni, tedavi için alınan hormon ilaçlarının vücudun hormonsal dengesini geçici olarak değiştirmesine veya bu tedavi esnasında yaşanan strese bağlı olabilmektedir. Eğer tüp bebek tedavisi başarısızlıkla sonuçlanmış ise âdet kanamasını genellikle 2 hafta içinde beklemekteyiz. Bu süre zarfında adet olmaz iseniz o zaman doktorunuza danışmalısınız. Tüp bebek tedavisinden sonra adet döngünüz birkaç ay değişebilir. Ancak daha sonra yine eski döngüsünde devam etmektedir.

Tüp Bebek Transferinde Neden İdrara Sıkışık Olunur?

Embriyo transfer işlemi için anne adayının idrara sıkışık olması gerekir. Bu sayede mesanenin dolu olması temiz bir ultrason görüntüsü oluşmasını sağlar.  Karından yapılan ultrason eşliğinde önceden karar verilen sayıda kaliteli embriyo rahim ağzından özel ince bir katater ile bırakılır. Embriyo transfer işlemi ağrılı bir işlem değildir ve anestezi gerektirmez. İşlem yaklaşık 5- 10 dakika sürmektedir. İşlem sonrası rahim içini desteklemek için enjeksiyon veya fitil şeklinde hormon ilaçları verilir.

Tüp Bebek Tedavi Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tüp bebek tedavi süresi her zaman söylediğim gibi belki zorlu sabır isteyen ama sonucuna değen bir maratondur. Bu süreçte anne baba adaylarına söylemek istediğim en önemli şey inanmalarıdır. Çünkü inanmak başarmanın yarısıdır. Bu süreçte eşler birbirine destek olmalı ve mümkün olduğu sürece stresten uzak durmalıdırlar. Aynı zamanda anne baba adayları beslenmelerine dikkat etmeli, sigara alkol gibi vücuda zarar veren her şeyden uzak durmalıdırlar. Ve şöyle düşünün bu herkesin başına gelebilir kendinizi dünyada bu sıkıntıyı yaşayan tek çocuğu olmayan sizmişsiniz gibi kahırlanmayın. Bu süreci ne kadar doğal ve normal karşılarsanız kendinize inancınız artar ve bu süreci daha rahat atlatırsınız.

Tüp Bebek Tedavisinde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Tüp Bebek Tedavisi Nedir? Nasıl yapılır ?ne zaman yapılır? Ve tabi ki beslenme nasıl olmalıdır? Tüp bebek denildiği zaman o kadar çok soru oluyor ki insanın aklında en önemlilerinden biri de ne yemeliyim ne yesem faydalı ne yesem zararlı. Tedavide beslenme evet çok önemli. Çünkü sadece zihnimiz değil bedenimizde güçlü olmalı her yönden gebeliğe o güzel yolculuğa hazır olmalıdır vücudumuz. Bu zaman zarfında sağlıklı beslenmeli, spor yapmalı ve stresi mümkün olduğunca hayatımızdan çıkartmalıyız. Vücudumuz için gerekli olan tüm mineral, vitamin, proteini düzenli olarak almalıyız. Özellikle anne adayları vücutları için d ve c vitamine dikkat etmelidirler. Neden mi d vitamini ? D vitaminin eksik olması halinde gebelik şansımız düşmektedir. Peki D vitamini nelerde bulunur ?

  • Güneş ışığı,
  • Süt,
  • Tahıllar,
  • Ton Balığı, Çipura.
  • Yumurta sarısı vs.

Peki C vitamini? Bu vitamin hem anne hem baba adayı için önemlidir. Neden mi ? Çünkü anne adayı bu yolculuğa çıkarken vücudu dinç ve hazır olmalıdır, baba adayı da her daim bu süreçte anne adayının gücüne güç katmak için dinç durmalıdır. C vitamini nelerde bulunur ?

  • Portakal(Narenciye),
  • Maydanoz,
  • Kırmızı biber,
  • Çilek,
  • Brokoli,
  • Yeşil dolmalık biber vs.

Beslenme konusunda bu alınacak takviyeleri (vitamin,mineral ,proteinler) sadece doğal yollarla almaya dikkat etmeliyiz. Anne adayları folik asit denilen vitamini hap şeklinde de alabilirler ama yeşilliklerde de folik asit bol miktarda bulunur. Folik asit nedir mi ? Aslında B9 vitaminidir. Fetusun düşme riskini ve doğumsal anomali riskini düşüren düşük ve nöral tüp defekti ihtimalini düşürmek için kullanılan bir vitamindir. Ve gebeliğe başlarken bu yoldaki yardımcılarımızdan biridir.

Peki anne adayları nelerden uzak durmalıdır?

  • Alkol
  • Sigara
  • Gıda boyaları
  • Kafein içeren içecekler
  • Az pişmiş gıdalar
  • Fast-Food tarzı beslenme
  • Ve stres gibi...

Tüp Bebek Tedavisi Neden Başarısız Olur?

Keşke her tedavi müjdeli haber ile sonlansa. Tüp bebek tedavisi neden başarısız olur? Bazen tahliller yapılır, yol haritası çizilir, güzel bir transfer işlemi gerçekleşir, ama başarı elde edilemez . Bu gibi durumlarda hastalar umutlarını kaybetmemelidir. Öncelikle başarısızlığa neden olan etken aranmalıdır. Hastamızdan kromozom tahlili yapılıp herhangi bir sorun olup olmadığı tespit edilebilir. Anne adayına histereskopi (H/S) denılen yani rahmin içine ışıklı bir teleskop ile bakılmalı ve bu olumsuzluğa neden olabilecek faktör var mı diye incelenmelidir. Eğer ki bulunabilen bir neden yok ise hastaya PGD yöntemi anlatılmalı ve sağlıklı embriyo transferi planlanmalıdır. Başarısız bir tüp bebek deneyimizin var ise aklınıza takılan soruları bana mesaj atabilir yorum yapabilirsiniz tüm sorularınız yanıtlamaktan sizlere yardımcı olmaktan mutlu olurum.

Neden Tüp Bebek Tutmaz?

Neden tüp bebek tutmaz? Çok sık sorulan bu sorunun cevaplarını maddeler halinde yanıtlayalım.

  • Embriyonun, genetik yapısında oluşan bozukluklar,
  • Yumurta gelişmesi için, anne adayının yumurtalarının yetersiz olması,
  • Embriyonun meydana gelip büyüdüğü kültür ortamının yetersizliği,
  • Embriyonun annenin rahmindeki mikroçevreyle uyum gösterememesi,
  • Rahim iç duvarına etki eden yapısal nedenler,
  • Rahim içindeki miyom, polip gibi gebeliği engel olacak faktörler,
  • Rahim içinde yapışıklıkların olması,
  • Çikolata kisti hastalığı,
  • Tüplerde, tıkanıklık, enfeksiyon ve şişme durumunun olması.

Gibi nedenler tüp bebeğin rahimde tutunmasına engel olabilir. Neler yapılabilir?

Öncelikle rahim incelenip rahimde tutunmasına engel olacak polip, miyom benzeri unsurlar tedavi edilebilir. Genetik inceleme yapılabilir. Oluşan embriyolara PGD yöntemi uygulanarak sağlıklı embriyo transferi yapılabilir. Peki başarısız olmadan da bu testler yapılabilir mi? Tabiki kromozom sonuçlarına bakılıp rahim içine HS işlemi uygulanıp rahim içinde sorun var mıdır? diye bakılabilir. Ancak bilimsel olarak bilinen bozukluklar yoksa başarısız olunmadan ileri araştırmalar yapmak maddi olarak yorucu olabilir. Oluşan embriyolarda PGD yöntemi ile sağlıklı embriyolar elde edilebilir. Ancak anne baba adaylarının maddi durumlarını da düşünerek öncelikle tüp bebek denemesi yapılıp sonuç neticesinde hareket edilmesi uygundur.

Tüp Bebek Tedavisinde Başarıyı Etkileyen Faktörler

Yaş faktörükadında tüp bebek başarısını etkileyen en önemli faktördür. Kadın yaşının artışı ile gebe kalma ihtimali düşer. Artan yaş ile kullanılan ilaçlara yumurtalıkların verdiği cevabı düşer,yani daha yüksek dozlar gerekir. Genellikle genç yaşa oranla daha az yumurta elde edilir.

  • Yumurta rezervlerinin az olması,
  • Kadının rahim içinde yapışıklık olması,
  • Yine aynı zamanda rahim içinde bulunan myom, yumurtalıkta çikolata kisti gibi gebelik ihtimalini azaltacak etmenlerin olması,
  • Sigara içilmesi,
  • Kısırlık problemi kilolu ve obez kadınlarda daha sık rastlanmaktadır.
TÜP BEBEK TEDAVİSİ ADANA YORUMLARI
TÜP BEBEK TEDAVİSİ ADANA SORULARI
  • A
    AYŞ***07.12.2021

    Merhaba hocam 10 yıldır evliyiz 8 yaşında bir oğlum var hiç korunmanıza rağmen hamile kalamadım tekrardan 2 ay önce rahim filmi çekindim sağ tüpüm kapalı ve incelme varmış açılmaz dedi nasıl bir yol izlemeliyiz birde eşimle ikimize de siz mı bakacaksınız ayrı ayrı doktorlara gitmemize gerek yok mu

    DR. FATİH ADANACIOĞLU

    Merhaba tüm yaptırdığınız tetkiklerle eşinizle birlikte gelebilirsiniz.

  • L
    LAE***07.10.2020

    Daha önce iki tüp bebekle çocuk dahibi oldum. 47 yaşındayım. Tüp bebek tefavisi tekrar deneyebilme şansım var mı

    DR. FATİH ADANACIOĞLU

    Merhaba yumurtalık rezervinizin durumuna göre değişir.İsterseniz görüşmeye gelerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

  • I
    İBR***27.09.2020

    Merhaba iyi çalışmalar dilerim aşılama ve tüp bebek ücreti hakkında bilgi almak istiyorum ben şimdi den teşekkür ederim sizlere.

    DR. FATİH ADANACIOĞLU

    Merhaba aşılama ve tüp bebek ücretler için iletişim numaramızdan bize ulaşmanızı rica edeceğiz.Bize ulaşım sağlayarak detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz,teşekkürler.

  • Ş
    ŞEB***06.07.2020

    Hocam geçen yıl sizde tüp bebek yaptırmıştım doğumumu yaptım,Allah razı olsun yeniden tüp bebek ne zaman deneyebilirim.

    DR. FATİH ADANACIOĞLU

    Merhaba emzirme döneminiz bitti ise hemen tüp bebek tedavinizi yapabiliriz.

  • G
    GÜL***21.06.2020

    Merhaba. 27 yaşındayım. 9,7 ve 6 yaşında 3 çocuğum var. 17 yaşımda bağırsağımda kist gibi birşey in kapalı ameliyatla içi boşaltıldı. 18 yaş ilk anneliğim. 19 yaşımda kist yenilemiş fakat ultrason la bakınca yumurtalıkta göründüğü için yine sezeryan gibi bir ameliyat oldum (Tabi hiçbir şey yapmadan geri kapatmışlar ve şu an o kistin rahim ve bağırsak arasında doktorumun söylediğine göre ortalama 8 cm çapında köpek kisti olduğunu biliyorum). 20 yaş ikinci anneliğim ve 21 yaş artık yeter diyerek tüplerimi bağlattığım son gebeliğim (Hepsini sezeryanla doğurdum bu arada). Şu an yeniden anne olmak istiyorum (Sebebini de yazmaya kalkarsam en az 50 cümle daha yazarım şuraya). Şimdi benim sorularım şöyle; İlaçsız tüp bebek olmuyor mu? Tüplerimi açtırmak mı yoksa tüp bebek mi? Benim için şu yazdıklarıma bakarak tekrardan bir gebelik olması ne kadar risklidir?

    DR. FATİH ADANACIOĞLU

    Öncelikle kistinizin son durumu ve tekrar sezeryan olmanız durumunda karşılaşacağınız riskler dikkatle değerlendirilmeli ve ona göre gebelik önerilmelidir.Tüpleri açtırma mı yoksa tüp bebek mi yaptırmalıyım sorusunun cevabı tüp bebektir, çünkü tüp açma operasyonları başarı oranları çok yüksek olmamaktadır.Ayrıca zaten defalarca ameliyat olmuşsunuz eğer karın içi yapışıklıklar varsa tekrar yeni bir ameliyat o kadar kolay olamayabilir.

  • L
    LEY***08.06.2020

    Hocam 3 yıl önce size tüp bebek yaptırmıştık ikiz bebeğimiz olmuştu hatırlarsanız.Biz yine bebek düşünüyoruz.Ne zaman başlayabiliriz tedaviye acaba?

    DR. FATİH ADANACIOĞLU

    Merhaba sizin dondurulmuş embriyolarınız var hala, o embriyolardan transfer yapacağız.Adetinizin 2 yada 3.günü kliniğimize bekliyoruz.İlk adet olduğunuz gün randevu için aramayı unutmayın lütfen.

  • G
    GUN***05.06.2020

    Merhaba ben zübeyde gunduk bizde bebek sahibi olmak çok istiyoruz ama sorun eşimde bende mi bilemiyoruz eşim varikusel ameliyatı oldu hocama sperm testi yaptırdı çok düşük cıktı bize de yardımcı olurmusunuz

    DR. FATİH ADANACIOĞLU

    Tabi ki yardımcı oluruz.Yaptırdığınız tüm tahlillerle muayene gelirseniz incelememiz doğrultusunda en doğru yolu belirleriz.

  • A
    AB***21.05.2020

    HOCAM MERHABA ANNELİK HORMONUNUN YÜKSEK OLMASI GEBE KALMAMIZ İÇİN ENGEL Mİ? ANNELİK HORMONU YÜKSEK OLDUĞU ZAMAN TÜP BEBEK UYGULAMASI YAPILIR MI?

    DR. FATİH ADANACIOĞLU

    Annelik hormonundan FSH hormonunu kast ediyorsanız bu hormonun seviyesi adetin 2.günü 12 ve üzeri çıktığında AMH hormonu tahlilide istenir.Eğer AMH hormon seviyesi 1'in altındaysa düşük yumurtalık rezervinden bahsedilir.Menopoza girmediğiniz sürece tüp bebekle gebe kalma ihtimaliniz vardır.

  • B
    BED***24.03.2020

    Ücret hakkında bilgi almak istiyorum

    DR. FATİH ADANACIOĞLU

    Tüp bebek ücreti 7000 tl dir.İlaçlar ve fazla embriyo dondurma ücretleri size aittir.

  • A
    AYŞ***13.01.2020

    Yaklaşık 5 yıldır evliyim cocuk sahibi olmak istiyorum normal Dr. Lara devamlı gittim eşimde bende bir sorun yok en son tüp bebek tedavisine karar verdik acıbadem de yeni önce yumurta kalitesini artırmak için ilaçlar kullandım ve yavaş ilerledi en son kan tahlilinde hormon seviyem düşük çıktı ara verelim dendi ve bu beni üzdü bende tesadüf sizin sayfasını gördüm veyorumları okudum ve bilgi almak istiyorum

    DR. FATİH ADANACIOĞLU

    Kliniğimize yaptırmış olduğun tüm tahlillerle birlikte gelip bizimle ücretsiz bir görüşme sağlayabilirsiniz

Dr. Fatih AdanacıoğluDr. Fatih AdanacıoğluKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0545 938 1234