Dr. Fatih AdanacıoğluMenü

Histeroskopi Ameliyatı

Histeroskopi Ameliyatı

Adana Histeroskopi

Adana histereskopi, Hatay histereskopi gibi yada histereskopi nerede hangi hastanede yapılır gibi araştırmalar sıkça yapılmaktadır. Histeroskopi, genellikle ayakta veya günlük olarak yapılan basit bir işlemdir. Genellikle aynı gün taburcu olursunuz.

Histereskopi nedir?

Histereskopi tanısal histereskopi ve cerrahi histereskopi olmak üzere iki şekilde yapılır. Tanısal histeroskopi genellikle anestezi altında yapılmaz, çünkü nispeten çabuk biten bir işlemdir.

Histereskopi işlemi ucunda kamera olan ince çubuk şeklindeki aletle vajina yolu ile rahim ağzından geçip rahim içerisine girilerek rahim iç duvar yapısının ve iç zarının incelendiği bir işlemdir. Eğer myom, polip gibi oluşumlar alınırsa cerrahi histereskopiden söz edilir. Histereskopide cildinize herhangi bir kesi yapılmaz.

Histeroskopi İçin Hazırlık

Histeroskopiden önceki gün ve haftada şunları yapmanız önerilebilir:

  • Kan sayımı, kanama pıhtılaşma, hepatit markırları, gebelik testi vb kan testleri prosedürü uygulayıp uygulayamayacağınızı kontrol etmek için testler yapın - bunlar histeroskopinizden yaklaşık bir hafta önce randevu ile yapılabilir.
  • Olası bir gebelik ihtimaline karşı bir ay önceden doğum kontrol hapı gibi kontrasepsiyon yöntemi kullanın çünkü hamileyseniz histeroskopi yapılamaz!
  • Sigarayı azaltın yada bırakın - genel anestezi olmanız gerekiyorsa ve sigara içiyorsanız, prosedür öncesinde sigarayı azaltmak anesteziden kaynaklanan komplikasyon riskinizi düşürmenize ve daha çabuk iyileşmenizde yardımcı olur.
  • Miyomlar (Fibroidler) çıkarılacaksa, önceden küçültmek için işlem öncesi birkaç ay size ilaç tedavisi verilebilir.

Histeroskopi Anestezi nasıl olur?

Tanısal histererkopi işleminden yaklaşık bir saat önce ibuprofen veya parasetamol gibi ağrı kesiciler almak, işlemden sonra rahatsızlığı azaltmaya yardımcı olabilir. Bazen, işlem sırasında rahim ağzınızı (rahim girişi) uyuşturmak için lokal anestezi kullanılabilir.

Myomların (Fibroidler) çıkarılması gibi daha uzun veya daha karmaşık cerrahi prosedürler genel anestezi altında yapılabilir. Yani histeroskopi ameliyatı yapılırken uyursunuz.

Histeroskopi gününde ne yapılmalı?

Genel anestezi alacaksanız, işlemden 6 saat öncesinden başlayarak yemek veya içmekten kaçınmanız gerekir. Randevunuz verildiğinde bu durum size bildirilecektir.

Genel yada spinal anestezi almayacaksanız ya da sadece lokal anesteziniz varsa, her zamanki gibi yiyip içebilirsiniz. Randevunuza geldiğinizde rahat kıyafetler giymek iyi bir fikirdir çünkü belinizin altından herhangi bir kıyafet çıkarmanız kolaylaşır. Histeroskopiniz sırasında genellikle odaya girmelerine izin verilmese de, destek için bir arkadaşınızı veya akrabanızı yanınıza alabilirsiniz.

Histeroskopi ameliyatı nasıl yapılır?

Histeroskopi genellikle 5 ila 30 dakika sürer. İşlem sırasında bacaklarınızı koyacağınız destekler bulunan jinekolojik masada uzanırsınız ve alt yarınızı örtmek için bir çarşaf kullanılır. Spekulum adı verilen bir alet vajinanız açık tutmak için kullanılır (servikal smear testi alınırken kullanılan aynı alet) ancak bu her zaman gerekli değildir. Vajina ve rahim ağzı antiseptik bir solüsyonla temizlenir.

Histeroskop ışık ve kamera içeren uzun ince paslanmaz bir tüp yapısındadır. Alet rahim ağzınızdan geçerken biraz kramp ve rahatsızlık yaşayabilirsiniz. Özel bir sıvı doktorunuzun rahminizin içini görmesini kolaylaştırmak için rahim içine hafifçe pompalanır.

Aletin ucundaki kamera görüntüyü monitöre gönderir ve böylece doktorunuz rahminizin iç yapısını inceler ve herhangi bir anormallik var mı tespit edebilir. Herhangi bir anda bu prosedürü çok rahatsız edici bulursanız, doktorunuza veya hemşirenize söyleyin. İstedikleri zaman işlemi durdurabilirler.

Bazı şüpheli durumlarda, daha ileri testler için rahim zarından küçük bir doku örneği çıkarılabilir. Bu işlem endometrial biyopsi olarak bilinir.

Myomlar veya polipler gibi bir durumu tedavi etmek için histeroskopi oluyorsanız, histeroskop boyunca ince cerrahi aletler geçirilir (bu aletler anormal dokuyu kesmek veya yakmak için kullanılır) ve bu aletler yardımıyla polip ve myomlar çıkarılır ve kanama alanları durdurulabilir. Ayrıca rahim filminde rahim iç boşluğunun dar olması veya Tşekilnde rahim diye bilinen durumlarda rahim iç boşluğu genişletilebilir.

Histeroskopiden Sonrası Taburculuk ve İyileşme

Histeroskopiden kısa bir süre sonra eve gidebilirsiniz ancak genel anesteziniz varsa birkaç saat hastanede kalmanız gerekebilir.

Doktorunuz size yapılan histereskopi sonucu bildirecektir. Eğer biyopsi yapıldı veya polip, myom gibi parçalar alınmışsa patolojiye gönderilir. Patoloji sonuçlarını almak 1 yada 2 hafta sürebilir.

Anestezi veya sadece lokal anestezi kullanıldıysa genellikle aynı gün veya ertesi gün normal aktivitelerinize geri dönebilirsiniz. Genel anestezi aldıysanız bir veya 2 gün boyunca işlerinizi önceden ayarlayıp dinlenmeniz önerilir.

Adana Histereskopi Yapan Yerler

Adana da histereskopi yapan yerler araştırıldığında muayenehanemiz bu konuda sıkça aranmaktadır. Ayrıca Mersin, Hatay, Gaziantep gibi çevre illerden histereskopi için muayenehanemize hastalar gelmektedir. Histereskopi işleminde çok uzun yıllardır başarı ile hizmet vermekteyiz.

Histereskopi Fiyatları

Histereskopi ücretleri hastadan hastaya ve cerrahi olup olmadığına göre değişebilmekte olup, genellikle bütçenizi en az yoracak şekilde ücretler sunmaktayız.

HASTA YORUMLARI
Dr. Fatih AdanacıoğluDr. Fatih AdanacıoğluKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0545 938 1234