Her kadının yanı sıra erkeklerinde merak ettiği konulardan biridir. Vajinada siğil nedir? Ya da neden olur? gibi bana birçok soru yöneltilmektedir. Hem kadında hem de erkeklerde görülebilen bu siğiller, cinsel yolla bulaşan HPV enfeksiyonunun genital bölgesindeki belirtisidir. Virüs vücuda girdikten sonra genellikle bağışıklık sistemi tarafından baskılanmaktadır. Baskılanamadığı zamanlarda genital siğillere yol açmaktadır.
Bazen bu siğiller bulaştığında direk belirti vermeden bir sene veya seneler sonra ortaya çıkabilir. Bu siğiller genellikle açık ya da koyu kahverengi şeklinde olabilmektedirler. Tekli şekilde birden fazla da olabilirler.
Genital siğiller de ne kadar erken teşhis edilip tedavi edilirse o kadar başarılı şekilde sonlanır. Eğer tedavi edilmezse sayı ve yoğunluğu artardolayısıyla bulaşıcılığı da artar.
Vajinada oluşan siğiller hiçbir belirti vermeden ilerleyebilmektedir. Deriden kabarık ya da yassı, deri renginde yahut kahve tonlarında et beni benzeri kabartılar şeklinde görülen genital siğiller genellikle milimetrik olarak başlarlar bazen nadiren birkaç cm’lik siğiller de görülebilir. Lezyonların oluşmasının ardından siğillerin sayısı ve boyutu artabilir ya da kendiliğinden gerileyebilir. Vajinal siğiller genellikle kaşıntı yada kanama şikâyeti ile belirti verebilirler.
HPV virüsü bulaştıktan sonra vücutta uzun süre belirti vermeden yaşayabilmektedir. Normal şartlarda bu virüs vücudun savunma mekanizması tarafından yok edilir. Ancak bazı durumlarda bu mümkün olmaz ve vajinal siğiller meydana gelmektedir. HPV enfeksiyonu kadınlarda en sık 20-24 yaş, erkeklerde ise 25-29 yaşları arasında daha sık görülmektedir.
Özelliklede en çok korkulan konulardan biridir. Siğil nasıl bulaşır? Korunmasız ilişkiye girdim bulaşmış mıdır? Sevgilim ile öpüştük bana da siğil bulaşmış mıdır? Ya da siğil sürtünme yoluyla bulaşır mı? Diye gerek kadın gerekse erkek bu soruların yanıtlarını merak etmektedir. Siğiller;
Bu Siğillerden Nasıl Korunmalıyız?
Siğillerden nasıl korunmalıyız? Neler yapmalıyız? Bunları sıralamak istersek:
Vajinada bulunan siğillere sahip kadınlar; özellikle bu siğillerin acaba kanser yapar mı? acaba kanser belirtisi midir? diye üzüntü duymaktadırlar. Ancak vajinada ve ciltte bulunan siğiller kanser yapmaz. Çünkü HPV nin iyi huylu tipleri genellikle siğil yapar. Bulaştıran kişide aynı zamanda kötü huylu HPV mikrobu da varsa o zaman dikkatli olunmalıdır. Fakat bunu test yapmadan bilemezsiniz.
Yine aynı zamanda partnerler cinsel ilişki sırasında hem bulaşmasının korkusu hem de çirkin görünür düşüncesi ile çekinmekte ve cinsel hazza ulaşamamaktadırlar. Ancak tedavisi mümkün olan siğillerden kurtul mak mümkündür. Bu konuda işinde tecrübeli bir doktor tarafından tedavinin yapılması ile siğil tedavisi görebilirsiniz.
Erken teşhis her konuda önemlidir. Vajinal siğillerde de yine erken teşhis ile tedavi mümkün olmaktadır. Konuyla ilgili fikir almak yada danışmak istediğiniz konuları +90 545 938 12 34 numarasından iletişime geçerek, bana aktarabilir yada sayfamızın altına yorum yaparak aklınızdaki soruları sorabilirsiniz. Sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
İyi akşamlar, ben size daha önce kızlık zarı dikimi yaptırdım, kanamam oldu o gece, çok teşekkür ederim....
Hocama 4 yıl önce kalıcı kızlık zarı dikimi yaptırmıştım. İlk defa bugün muayene oldum, doktor dediki dikim harika olmuş, içim çok rahatladı, çok teşekkür ederim....
Çok şükür herşey yolunda gitti. Çok teşekkür ederim, beni korku dolu günlerden kurtardınız, ne kadar teşekkür etsem az....
Canım ablam, sizinle görüşmedik ama o kadar memnun kaldım ki sizden :) Doktor beye ve hemşire hanıma çok teşekkür ediyorum. İlk fırsatta diğer işlemler içinde geleceğim. Çok çok teşekkür ediyorum herşey için....
Didem hanım günaydın, kusura bakmayın size geç dönüş yaptım ama ancak tek kalabildim. Ben geçen hafta işlem yaptırdım size, hiç bir sorun olmadı, çok memnun kaldım Fatih hocamdan. Allah razı olsun kötü günler geride kaldı, tekrardan çok ...