Dr. Fatih AdanacıoğluMenü

Tarsus Kızlık Zarı Dikimi

Tarsus Kızlık Zarı Dikimi

Kızlık Zarı Dikimi Tarsus

Kızlık zarı görünümü genellikle halka şeklindedir. Bozulması bu halkanın ilişki sırasında yırtılmasına bağlıdır. Ülkemizde kızlık zarının önemini tartışmaya gerek yoktur. Evlendikten sonra ilk ilişkide kanamanın olması erkek ve ailesi tarafından beklenmektedir. Bakirelik ilk cinsel ilişkide bozularak kan gelir. Kızlık zarı, evlenmeden önce yaşanan cinsel münasebetler, kaza, tecavüz vesaire nedenlerle bozulabilmektedir. Bakireliğini evlenmeden önce kaybetmek başka bir insanla evlenildiğinde sorun oluşturmaktadır bu da kızlarımızı zor durumda bırakmaktadır. Tarsusta kızlık zarı dikimi yaptırma ihtiyacı olan kızlarımız için bu yazıyı yazdım. Yine internet ortamında veya yakın arkadaşlardan Tarsusta kızlık zarı dikimini en iyi yapan doktor kimdir şeklinde sorularınız olmaktadır.Bu sorularınızın cevaplarına bu yazımda değineceğim.

Tarsus Kızlık Zarı Dikimi

Kızlık zarı dikimi kalıcı kızlık zarı dikimi ve geçici kızlık zarı dikimi olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır.

Tarsus kalıcı kızlık zarı dikimi

Kalıcı kızlık zarı dikiminde flep yöntemiyle bir ömür boyu kalıcılığını koruyan bir kızlık zarı yapılır.Flap yöntemi kullanılır. İşlem süresi ortalama 20-25 dakikadır.Yaklaşık 3 haftada iyileşir.Enfeksiyon riski neredeyse yoktur. İşlem sırasında genellikle lokal anestezi uygulanır. İsteğe göre uyku anesteziside uygulanabilir. Kalıcı kızlık zarı dikiminden sonra evinize dönebilirsiniz.Yatmanız gerekmez. İşlem son derece gizli yapılmalıdır. Yani mahremiyetiniz ve gizliliğiniz korunmak zorundadır. Kalıcı kızlık zarı dikiminden sonra ciddi bir ağrınız olmaz ve günlük rutin hayatınıza dönebilirsiniz.İşlem çalışmanıza engel değildir işinize devam edebilirsiniz.

Kızlık zarı dikimi sonrası işlem bölgesini kuru ve temiz tutmalısınız.Duşlarınızı bir ay kadar ayakta almanız önerilir.Kalıcı kızık zarı dikimi araştırması yaparken dikkat etmeniz en önemli nokta doktorunuzun tecrübesidir. Kalıcı dikim özel bir işlemdir ve ciddi tecrübe gerektirir.Kalıcı kızlık zarı dikiminizi yaptırdığınız doktor sizi eğer yaptığı dikime güveniyorsa sizi düğününüze yakın günlerde kontrole çağırmamalıdır çünkü gerek yoktur. UNUTMAYIN Kİ BU KONU ŞAKAYA GELMEYECEK KADAR CİDDİ BİR KONUDUR!!! Kafanıza takılan ve sormak istediğiniz sorularınız için bizi 7/24 iletişim numaralarımızdan arayabilirsiniz.

Kızlık zarı dikimi ana konumuzu ziyaret edebilirsiniz. → 

Tarsus geçici kızlık zarı dikimi

Geçici dikim ise düğünden bir hafta içinde yapılan dikimdir.Genellikle 3-4 gün önce dikim yapılır. Etkisi doktorunuzun önerdiği güne kadar devam eder sonra etkisi geçer. Kalıcı ve geçici dikim yaptıracağınız doktoru seçerken bu konuda tecrübeli bir hekime dikim yaptırmalısınız.

Geçici kızlık zarı dikimi tekniğinde dikiş iplerinin karşı tarafın hissetmeyip göremeyeceği şekilde ayarlanması gerekir yoksa sonuç felaket olur. Kalıcı kızlık zarı dikiminde ise tecrübeli bir hekim sizi düğüne yakın günlerde kontrole çağırmaz. Ne yazıkki bugünlerde hastalarımdan kalıcı dikim diye geçici dikim yapıp düğüne yakın günlerde yeniden kontrole çağırıp tekrar geçici dikim yapan doktorların olduğunu duyuyorum. O yüzden araştırma yaparken dikkatli olmalısınız. Doktorunuzun kızlık zarında ne kadar tecrübeli olduğunu iyi araştırın. Mümkünse daha önceki hastalarının sonuçlarını öğrenmenizde fayda vardır.

HASTA YORUMLARI
Dr. Fatih AdanacıoğluDr. Fatih AdanacıoğluKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0545 938 1234