Dr. Fatih AdanacıoğluMenü

Kızlık Zarı Dikimi Van

Kızlık Zarı Dikimi Van

Van Kızlık Zarı Dikimi

Van kızlık zarı dikimi genç kızlarımız tarafından araştırılan konulardandır. Ülkemizde bakirelik çok önemli bir konudur. Birçok yöremizde kızlık zarı kanaması aileler ve erkek tarafından beklenir. Kızlık zarı yapı olarak ortasında delik olan halka şeklinde bir yapıdır. Çok ince olduğundan zar denilmiştir. Çok ince olması sebebiyle ilk cinsel ilişkide yada kaza sonucu kolaylıkla yırtılır.Bu yırtılmadan sonra az bir miktar kanama gerçekleşir. Bu kan kızlık zarı bozulma kanamasıdır. Kızlık zarı kanama miktarını zarın yırtılma derecesi ve yırtık sayısı belirler. Kızlık zarı bozulduktan sonra kendiliğinden iyileşemez. Tekrar eski haline gelebilmesi için onarılması gerekir. Kızlık zarı dikimi bu onarım için yapılan operasyonlara denir.

Kızlık zarı dikimi; kalıcı kızlık zarı dikimi ve geçici kızlık zarı dikimi olmak üzere iki farklı şekilde yapılır. Gelin bu iki dikim şekline detaylı olarak göz atalım.

Van kalıcı kızlık zarı dikimi

Kalıcı kızlık zarı dikimi adından da anlaşılacağı üzere ilk cinsel ilişkiye kadar kalıcı olarak kızlık zarının onarılmasıdır. Yani ister 3 ay sonra ister 10 yıl sonra bile evlenseniz ilk cinsel ilişkinizde kanamanız olur. Kalıcı kızlık zarı dikimi flep yöntemi denen özel bir yöntemle kalıcı olarak dikilir. İşlem yaklaşık 20-25 dakika sürer. Lokal yada uyku anestezisi ile yapılır.

Kızlık zarı dikimi ana konumuzu ziyaret edebilirsiniz. →

İşlem sırasında ağrı hissetmezsiniz. Son derece güvenli ve risksiz bir operasyondur. İyileşme süresi ortalama 20 gündür. Dikim yapıldıktan sonra hemen evinize dönebilirsiniz. Eğer çalışıyorsanız işinize devam edebilirsiniz. Çalışmanıza engel değildir. Dikim yaptırdığınız sonraki muayenelerinizde yada doğumda kimse tarafından anlaşılmaz. Operasyon sonrası dikkat etmeniz gereken hususlar şunlardır.

  • İşlem bölgesini kuru ve temiz tutmak,
  • Lavabolardan ve duşlardan sonra kurulamak,
  • Bir ay boyunca spor yapmamak,
  • Bir ay boyunca denize ve havuza girmemek,
  • Verilen ilaçları düzenli kullanmak.

Van geçici kızlık zarı dikimi

Geçici kızlık zarı dikimi, belli bir süre içinde cinsel ilişkiye girecek kızlar için uygundur. Bir hafta içinde her hangi bir gün cinsel ilişkiye girilecekse geçici kızlık zarı dikimi yapılır. Geçici kızlık zarı dikimi yapıldıktan sonra istenirse aynı gün cinsel ilişkiye girilebilir veya bir hafta içinde istenilen gün ilişkiye girilebilir. Fakat bir haftadan sonra dikişler açılır. O yüzden cinsel ilişki planınız varsa ona göre ayarlanma yapılması gerekmektedir.

Düğüne yakın dikim için uygun vakit bulamama, düğün gününe kadar yaşanacak psikolojik stresi yaşamamak nedeniyle genellikle kalıcı dikim tercih edilmektedir. Geçici kızlık zarı dikimi yaklaşık 10 dakika sürer. Lokal anesteziyle yapıldığından acısız, ağrısız bir işlemdir. Dikim sonrası ilaç kullanmaya gerek yoktur. Dikim yapıldığı kimse anlamaz ve gizlilik içinde yapılır.

Van kızlık zarı dikimi fiyatları

Van kızlık zarı dikimi fiyatları sık araştırılan konulardandır. Kızlık zarı dikimi fiyatları ortalama olarak benzer fiyatlardır.Araştırmalarınızı yaparken ücret konusu gibi diğer önemli husus kızlık zarı dikiminizi yaptıracağınız doktorun tecrübesidir.

Kızlık zarı dikiminde yeterince tecrübesi olmayan hekimlerce yapılan işlemlerin sonu hüsranla bitebilmektedir. Hastalarımdan duyduğum önemli bir konu ise bazı deneyimsiz doktorların kalıcı dikim yaptıklarını söyledikleri ama dikişleri tutmadığı için yeniden düğüne yakın kontrole çağırarak geçici dikim yaptıklarını söylemekteler. Özellikle kalıcı kızlık zarı dikiminde doktorunuzun tecrübesi çok önemlidir. Deneyimli bir doktor sizi düğününüze yakın kontrole çağırmaz. Bu yüzden doktorunuzu seçerken tecrübesine göre değerlendirin.İnternet ortamında fiyat vermek etik olarak uygun olmadığından burada verilememiştir.

HASTA YORUMLARI
Dr. Fatih AdanacıoğluDr. Fatih AdanacıoğluKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0545 938 1234