Dr. Fatih AdanacıoğluMenü

Labioplasti Nedir? Fiyatları Nelerdir?

Labioplasti Nedir? Fiyatları Nelerdir?

Labioplasti Nedir? Nasıl Yapılır? Fiyatı Nedir?

Labioplasti nedir? Nasıl yapılır? Yada fiyatı nedir? gibi birçok mesaj almaktayım. Labia Latincede dudak anlamına gelir.

Labioplasti ise dudakların estetik operasyonuna verilen addır. Vajinanın dış ve iç dudakları vardır. Her iki dudağada labioplasti yapılabilir.

Vajina iç dudak şikayetleri genellikle büyük, sarkık olması veya siyah görünmesinden kaynaklanır. Dış dudaklar ise kırışık ve sönük olduğunda kötü bir görünüm vermektedir. Labioplasti operasyonu ile büyük siyah iç dudaklar daha küçülür ve rengi açılır ayrıca tüm koyuluktan kurtulursunuz.

Dış dudaklar yaşlanmaya ve yaşanan doğumlara bağlı olarak zamanla kırışık, sarkık ve sönük görünüm alır. Dış dudaklar da labioplasti operasyonu ile daha gergin ve genç görünüm alır.

Labioplasti Nedir? Neden olur?

Labioplasti; kısaca kadınlarda vajina dudaklarının hem görüntüsel hemde fonsiyonel olarak daha çekici ve daha işlevsel hale gelmesini sağlayan estetik operasyondur. Artık günümüz kadını bu operasyonun ne kadar önemli ve gerekli olduğunun farkına varmıştır.

Labioplasti ameliyatını yaptırmanın hem cinsel hayat hemde sağlık açısından gereklilikleri vardır. En sık şikayetler küçük dudakların büyük ve sarkık olması, koyu renkte olması, büyük dudakların ise sarkık ve kırışık olmasıdır. Ayrıca büyük vajinal dudaklara idrar bulaşabilmekte, havasız ortam sağlamakta, terleme artışına neden olmakta, kötü koku, akıntı, sık idrar yolu ve vajinal enfekiyona neden olmaktadır. Bundan başka cinsel münasebet sırasında büyük dudaklar penisle beraber vajina içine girerek gerilmeye bağlı olarak ağrılı bir cinsel ilişkiye neden olabilmektedir.

Labioplasti Ameliyatını Kimler Yaptırmalıdır?

Labioplasti ameliyatı kimler yaptırmalı? Sorusunu şu şekilde cevaplayabiliriz.

  1. Vajina küçük dudaklarının kötü görünüme neden olacak kadar büyük ve koyu renkte görünmesi.
  2. Mayo giyildiğinde dışarıdan çok belli olması.
  3. Dudak büyüklüğüne bağlı akıntı ve enfeksiyonun çok olması.
  4. Doğumlara bağlı olarak kesik ve yırtık izlerinin olması.
  5. Dış dudakların sarkık, kırışık ve sönük durması yani yaşlı görünmesi.
  6. Kilo verdikten sonra iç ve dış dudakta sarkma olması.

gibi şikayetleri olanlar Labioplasti ameliyatı için uygun adaylardır.

Labioplasti Ameliyatı Ne kadar sürer? Riskleri Nelerdir?

Labioplasti ameliyatı ne kadar sürer? riskleri nedir? gibi konularda kadınlar araştırma yapmaktadır. Labioplasti ameliyatı yaklaşık olarak 30 dakika süren bir işlemdir. Lokal ya da hastanın isteğine bağlı olarak genel anestezi altında yapılabilir. Aynı gün evinize dönebiliriniz. İyileşme süresi 15 gündür.Labioplasti ameliyatında ciddi bir risk bulunmamaktadır.

Labioplasti Ameliyatı Sonrasında Tekrar İç Dudaklarda Sarkma Olur mu?

Labioplasti ameliyatı öncesi ve sonrası kadınlar bu ameliyattan bir süre sonra tekrar sarkma olup olmayacağını merak ederler. Labioplasti kalıcı bir operasyondur yani tekrarlamaz. Her işlemde olduğu gibi tecrübeli ve doğru doktor seçimi ile mutlak başarı sağlanıp sorun tekrarlanmamaktadır. Sizlerde araştırmalarınızı bu yönde yapmalısınız.

Labioplasti Ameliyatından Sonra Cinsel İlişki Sırasında Sorun Olur mu?

Labioplasti ameliyatı cinsel ilişkilerinizi olumlu yönde etkiler. Dudaklarınız daha diri,genç durur ve tüm koyu-kara görünümü kaybolur. Yani daha çekici bir görünüm kazanır. Ayrıca işlevsel olarak daha iyi duruma gelir.

Labioplasti ameliyatı Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Her operasyonda olduğu gibi Labioplasti ameliyatı sonrasında da dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlar;

  • Öncelikle vajinal bölge temizliğine dikkat edilmeli ve kuru tutulmalıdır.
  • Denize havuza yaklaşık olarak birkaç hafta girilmemelidir.
  • Çok ağır egzersizlerden kaçınılmalıdır.
  • İyileşme süre zarfında ilişkiye girilmemelidir.
  • Özellikle ilk 15 gün çok dar şekilde ya da çok sert kumaşlı pantollar tercih edilmemelidir.
  • Doktorunuzun verdiği reçeteye uyulmalıdır.

Bu gibi bazı önlemler alınarak olası bir enfeksiyon riskinden ya da oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek mümkündür.

Labioplasti Ameliyatında Doktor Seçimi

Labioplasti ameliyatında doktor seçimi bu operasyonu düşünen her kadının çok araştırdığı bir konudur. Harcanacak zaman ve maddi boyutlar açıdan herkes haklı olarak emeğinin karşılığını almak isterler. Sizlere tavsiyem araştırma yaparken doktorunuzun daha önce yapmış olduğu operasyonları görerek karar vermenizdir. Klinğimize gelerek daha önce yapmış olduğumuz operasyonların sonuçlarını görebilirsiniz. Böylelikle gönü rahatlığı ile operasyona girebilirsiniz. Konuyla ilgili görüşme yapmak için ücretsiz ön görüşme sağlayabilirsiniz.

Labioplasti Ameliyatının Fiyatı Nedir?

Operasyonu düşünen kadınlar tarafından çok sık araştırılan konudur. Fiyat tabiî ki önemlidir fakat burada fiyattan çok yapılan işin başarısı önemlidir. Çünkü bu operasyonu hayatta bir kez yaptıracaksınız. Fakat korkmanıza neden olacak kadar yüksek ücretler yoktur. Sizlerde araştırma yaparken özellikle doktorunuzun tecrübesinine dikkat etmelisiniz. Yapılan işlemin başarısızlıkla sonuçlanması ya da istenilen şekilde olmaması sizi hem maddi olarak hem de manevi olarak yıpratır.

İnternet ortamında fiyat bilgisi vermek etik değildir. Sizlerde kliniğimize gelerek yüz yüze görüşme sağlayabilir veya iletişim numaralarımızdan bizimle iletişime geçip istediğiniz soruları sorabilirsiniz. Sağlıklı günler diliyorum…

HASTA YORUMLARI
Dr. Fatih AdanacıoğluDr. Fatih AdanacıoğluKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0545 938 1234