Dr. Fatih AdanacıoğluMenü

Dış Dudak Sarkması

Dış Dudak Sarkması

Dış dudak sarkması nedir?

Vajina dış dudak önemlidir! Estetik modern hayatın bir parçası artık. Modern zamanın kadınları dış görünümlerinin doğuştan gelen veya yaşlanmayla gelen beğenmedikleri yönlerini kabul etmek zorunda değiller. Çeşitli vücut bölgelerine estetik yapılmakta ve özellikle burun ve meme estetiğiyle başlayan bu güzelleşme furyası artık yetmemeye başladı. Günümüzde genital estetik operasyonları da bir o kadar istenen operasyonlardan oldu.

Özel bölgenin yani genital bölgenin önemi git gide daha iyi anlaşılmakta ve ilgi artmaktadır. İdeal olan ve genellikle istenen bir genital bölgede vajina dış dudakları diri, gergin ve kabarık olmalıdır.

İç dudaklar ise dış dudakların dışına sarkmamalı ve çizik şeklinde görünmelidir.

Genital bölgedeki en sık karşılaşılan ana sorunlar nelerdir?

  1. Dış dudak sarkması,
  2. Dış dudağın kırışık ve sönük durması, yani kabarık görünümde olmaması,
  3. İç dudağın büyük ve sarkık olması,
  4. Genital bölgenin gereğinden fazla koyu renkte olması,
  5. Vajina ağzının çok geniş olması,
  6. Doğum dikiş izlerinin kötü bir görünüm vermesi.

Dış dudak sarkması neden olur?

Dış dudak sarkması nadiren doğuştan olur. Ama çoğunlukla kilo verme, yaşlanma doğum gibi müdahaleler sonrası sık olur.

Vajina dış dudak sarkması tedavisi nasıl yapılır?

Vajina dış dudak sarkması tedavisi kişiseldir. Yani yaşınız sarkma durumunuza göre eğişir. Ama genel olark tedaviler benzerdir. Eğer dış dudaklarınızda çok sarkma var ise dış dudak germe ameliyatı yapılır. Ama şiddetli bir sarkma yok ise dış dudak dolgusu yapılır. Sarkmayı tedavi edecek bir ilaç veya krem yoktur.

Vajina dış dudak dolgusu nedir? nasıl yapılır?

Vajina dış dudak dolgusu iki şekilde yapılmaktadır. İki farklı dolgusu kullanılabilir.

  • Hyaluronik asit dolgusu: Çapraz bağlı hyaluronik asit ile vajina dış dudakları içine dolgu yapılır. Bu dolgu maddesi dudaklarınız ve yüzünüzün çeşitli yerlerine kullandığınız dolgu maddesi ile aynıdır. Bu dolgunun kalıcılık süresi ortama 6-9 aydır. Hyaluronik asitin su emme özelliği sayesinde kırışık olan cildinizi gerer ve dolgun durmasını sağlar. Lokal anestezi ile yapılır. Ağrılı bir işlem değildir.
  • Yağ dolgusu: Göbek, basen gibi yağ katmanı olan bölgelerinizden liposuction (yağ toplama) yöntemiyle bir miktar yağ alınır. Yağ verilmek üzere hazırlanır ve dolgu yapılır.

Vajina dış dudak sarkması ameliyatı

Eğer dolgu yaptırmak istemezseniz veya dış dudaklar dolgu yetmeyecek kadar çok fazla miktarda sarkık ise dış dudaklar ameliyatla küçültülebilir ve daha gergin ve genç görünür. Değişime siz bile inanamazsınız. Gerçekten de operasyonun sonucu son derece yüz güldürücüdür. Dış dudaktaki sarkık bölgeler alınır düzgün ve gergin bir görünüm kazanır. İsteğe bağlı olarak aynı seansta vajina daraltma ve küçük dudak operasyonu da yapılabiir.

Vajina dış dudak estetiği fiyatları

Dış dudak estetiği bir kadının şikayetine göre yapılır. Örneğin büyükse küçültülür.Küçük ve sönük ise dolguyla büyütülür ve dolgun hale getirilir,yaşlı ve kırışık görünüyorsa gerdirilir.Bu operasyonların bir ve ya bir kaçı aynı anda yapılabilir. O yüzden vajina dış dudağı estetik operasyonlarının ücretleri yapılan işleme göre değişmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki bu operasyonlar kalıcı estetik görünüm kazandırır. Ayrıca çok uçuk fiyatlar değildir.Detaylı bilgi için iletişim numaralarımızdan detaylı bilgi alabilir veya yüz yüze görüşmeye gelebilirsiniz.

Vajina dış dudakların büyük olması

Vajina dış dudakları bir çok nedenden ötürü büyük olabilir. Doğuştan,genetik yatkınlık, yaşlanma, ağda ve kilo alıp verme en sık görülen dış dudak büyümesi sebeplerindendir. Dış dudakların büyük olması kilolu kişilerde daha sık olmaktadır. Özellikle gereğinden fazla büyük olması terleme ve enfeksiyon artışına neden olur. Ayrıca mons pubis diye adlandırılan vajinanın üstündeki hörgüç şeklindeki bölgenin yağlanması da görünüm bozukluğuna neden olabilir. Bu bölgeninde yağları toplanarak estetik görünüm sağlanır.

Kliniğimize gelerek daha önceden yapılmış operasyonlarımızın fotoğraflarını görebilirsiniz.

HASTA YORUMLARI
Dr. Fatih AdanacıoğluDr. Fatih AdanacıoğluKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0545 938 1234