Dr. Fatih AdanacıoğluMenü

Kızlık Zarı Kanı Neden Gelmez?

Kızlık Zarı Kanı Neden Gelmez?

Kızlık zarı yapısal olarak her kadında farklı şekilde bulunmaktadır.Kızlık zarı ilk ilişkide çok büyük ihtimale yırtılır ve kanar. İlk cinsel ilişkide kanamanın olmaması, kültürümüzde ve diğer bazı kültürlerde kadının bakire olmadığının bir kanıtı olarak kabul edilmektedir.

Çok nadir olarak kızlık zarı bazı kızlarda o kadar esnektir ki, penis içeriye girdiğinde ve özellikle de vajina giriş bölgesi yeterince kayganlaşmışsa kızlık zarı yırtılmadan kalabilir.

Yahut bazı kadınlarda kızlık zarının üzerinde yer alan damar yapıları çok az olduğundan, zar yırtılmasına rağmen gözle görülebilen bir kanama gerçekleşmeyebilir.

Kızlık Zarı Kaç Cm Sonra Bozulur?

Kızlık zarı vajinanın girişinde bulunan ve içeriye mikropların girmesini önleyen bir yapıdır. Kızlık zarı yaklaşık vajinanın 2 cm içerisinde bulunmaktadır. Yani herhangi bir cismin vajinanın içine 2 cm dahi girmesi ile bozulmaktadır.

Kızlık Zarı Kanı Kokusu

Kızlık zarının kan kokusu kadınlar tarafından merak edilen konulardandır. Kızlık zarının yırtılması durumunda gelen kan her kadında değişkenlik göstermekte olup kanın herhangi bir kokusu yoktur.

Kızlık zarı dikimi ana konumuzu ziyaret edebilirsiniz. →

Kızlık Zarı Varken Adet Kanı Nereden Gelir?

Kızlık zarı varken adet kanının nereden aktığı her kadının merak ettiği bir konudur. Madem kızlık zarı var adet kanı nasıl geliyor? Ya da vajinal salgılar nasıl Vajina dışına çıkıyor? Bu sorular birçok kadından aldığım sorulardandır. Kızlık zarı vajina içinde değil vajinanın hemen girişinde dudakların yaklaşık 2 santimetre içindedir ve vajinanın hemen girişindedir. Vajina girişini tamamen kapatmayan kızlık zarının ortasında adet kanının ve vajina salgılarının dışarıya akmasını sağlayan bir delik bulunmaktadır.

Kızlık Zarı Kolay Yırtılır Mı?

Kızlık zarı vajinanın hemen girişinde bulunan bir yapıdır. Yaklaşık olarak vajinanın 2 santimetre içerisinde yer alan bu yapı bazı durumlarda yırtılıp kanama yapabilir bu durumları şu şekilde listeleyebiliriz:

  • Cinsel ilişki sırasında,
  • Mastürbasyon yaparken (içeriye herhangi bir cisim sokulmaya çalışılırsa),
  • Sürtünme yoluyla (yine sürtünme esnasında içeriye herhangi bir cisim sokulursa),
  • Nadir de olsa bazen spor esnasında.

Bu gibi durumlarda kızlık zarı yırtılabilir ve kanama olur. Ancak belirtelim ki her kadının kızlık zarının yapısı farklı olmakla birlikte bu durumlar yaşansa bile zar yırtılmayabilir. Bu gibi durumlarda uzman doktora başvurarak sorularınızı yanıtlayabilirsiniz.

Kızlık Zarı Yırtılırken Ağrı Oluyor Mu?

Kadınların özellikle ilk gece denilen ilk cinsel deneyiminin yaşadığı gece olan halk arasında gerdek gecesi olarak adlandırılan gecede en çok korktuğu şey acaba çok ağrı oluyor mu? Bazen o düşünülen korku o özel geceyi sorunlu kılabiliyor.

Kadın ve erkek o gecede ön sevişme ile vajinal kayganlık olduktan sonra, uygun zamanlama ile olan ilişkilerde ağrı olmaz, yada rahatlıkla tolere edilen hafif bir ağrı olur. Cinsel istek duyulduğunda, kadın yeterince uyarılmış ise vajina nasıl gevşeyip penisi içine alabiliyorsa, Kızlık Zarı da vajinanın bir uzantısı olarak esner ve açılır. İlk ilişkide erkeğin tavrı ve anlayışı çok önemlidir. Eğer ki kadın her şeye rağmen hala ağrı hissediyorsa ilişkiye daha sonra devam etmeli kadını bu konuda zorlamamalıdır.

Eğer ki daha sonraki ilişki esnasında yine ağrı oluyorsa çiftler uzman bir doktora başvurmalıdırlar. Eğer herhangi bir sorun varsa tedavi olmaktan çekinmemelidirler. Bu konuda aklınıza takılan sorular olursa bize 0(552) 399 90 80 Numaradan iletişime geçebilirsiniz. Aynı zamanda ön görüşmeye ücretsiz şekilde gelip bilgi alabilirsiniz.

HASTA YORUMLARI
Dr. Fatih AdanacıoğluDr. Fatih AdanacıoğluKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0545 938 1234