Dr. Fatih AdanacıoğluMenü

Kızlık Zarı Nasıl Bozulur?

Kızlık Zarı Nasıl Bozulur?

Kızlık Nasıl Bozulur?

Kızlık zarı bozulması veya bazen halk arasındaki kullanılan tabiri kızlık zarı patlaması, kızlık zarının yırtılarak hasar görmesi olarak tanımlanır. Kızlık zarının yapısı halka şeklindedir. Simite benzetebiliriz. İlk ilişkiye girildiğinde veya kaza sonucu bu ince yapılı zarın yırtılarak kanar.

Kızlık zarı bozulunca

Kızlık zarı bozulunca değişebilen miktarda ağrı olur. Ayrıca yanma hissedilir. Kızlık zarı bozulduktan sonra olan cinsel münasebet ağrılı olabilir çünkü zarın yırtıldığı bölgelerde sızlamalar olur.

Kızlık zarı bozulunca psikolojik olarak kadın kendini farklı hissedebilir. Yani kadın olduğu hissini daha çok hisseder. Eğer istenmeden olan bir durum ise psikolojik olarak değerli bir özelliğini kaybettiğini düşünebilir ve kendisinde eksiklik hissedebilir bu kişiden kişiye değişebilir psikolojik bir durumdur ve ağır bir travma yaşatabilir. Böyle bir durumda psikolojik destek almak faydalı olacaktır.

Kızlık zarı bozma

Kızlık zarının bozma şekilleri;

  • Kızlık zarı genellikle cinsel ilişki yoluyla bozulur.
  • Masturbasyon sırasında parmağın fazla içeri girmesi yine kızlık zarını bozabilmektedir.
  • Sivri bir cismin kaza sonucu içeri girmesi veya çocukluk çağında çocuğun bilinçsiz bir şekilde kalem benzeri nesnelerin vajinasına sokması kızlık zarına hasar verecek şekilde düşmelerde kızlık zarını bozabilmektedir.

Kızlık zarı bozulunca kan gelmemesi normal mi?

Kızlık zarı bozulunca yani yırtılınca çok büyük ihtimalle kanama gelecektir fakat kızlık zarı duhule müsaitse yani geniş ise kanama gelmeyebilir. Esnek kızlık zarları da çok fazla esnediğinden yırtılmazlar. Kızlık yarı tam kat yırtılmaz ise yine kanama olmaz bu durum genellikle esnek ve geniş zarlarda daha sık olur.

kızlık zarı nasıl bozulur?

Kızlık zarı bozulunca adet sancısı geçer mi?

Adet sancınsın bir çok nedeni vardır adet sancısının altında yatan temel etmen kanın rahim içinden sökülürken inflamasyon hücreleri dediğimiz yani bağışıklık hücrelerinin salgıladığı bazı kimyasal yapılardır. Özellikle çikolata kisti denen endometriozis hastalığı varlığında sık rastlanır. Ancak çoğu adet sancısında bir rahatsızlık saptanmaz. Adet sancısına neden olan diğer bir neden ise adet kanı yolundaki darlıklardır.

Rahim ağzı darlığı veya tamamen kapalı kızlık zarı varlığında dışarı adet kanı akışı yavaşlayarak ve olmayarak içerde pıhtı şeklinde kan göllenmesine olur. Bu birikim iç basını artırıp ağrı yapabilir. Fakat genellikle kızlık zarlarının ortası adet kanaması için yeterli açıklığa sahip olduğundan kızlık zarı bozulmasıyla adet sanıcısı geçmez. Yani genellikle adet sancısıyla kızlık zarının bir ilgisi yoktur.

Kızlık zarı dikimi ana konumuzu ziyaret edebilirsiniz. →

Kızlık zarı bozulunca nasıl bir ağrı olur?

Kızlık zarı bozulunca yani yırtıldığında yırtığın miktarına göre ağrı değişebilir. Genellikle az miktar yırtık olduğundan sadece sızlama yanma şeklinde ani bir iğne batması gibi ağrınız olur. Bazen kadının kendini sıkması veya hazır olmadan cinsel ilişkiye girmesine bağlı yırtık miktarı fazla olabilir. Bu durumda yırtık çok olduğundan ağrı ve kanama miktarıda daha fazla olur. Hatta öyle ki bazen yırtıklardaki kanamayı durdurabilmek için acil servise başvururlar ve kanamayı durdurmak için dikiş atılır.

Kızlık zarı bozulunca adet düzeni değişir mi?

Kızlık zarı doğuştan vajina giriminde olan anatomik bir yapıdır. Adet ise tamamen hormonal bir durumdur. Yani adet düzeninizle kızlık zarının hiçbir ilgisi yoktur. Fakat kızlık zarınız ilk yırtıldıktan sonra stresli bir dönem geçirirseniz o ay stres hormonlarına bağlı olarak adet düzeniniz etkilenebilir.

Kızlık zarı bozulunca tekrar kan gelir mi?

Kızlık zarı bozulunca yani yırtılınca kanayan bölgede bir süre sonra pıhtılaşma olur ve kanama durur. Fakat yırtılan bölge hemen iyileşemez.yırtılan bölgenin tamamen kapanması ve iyileşmesi için 3-7 gün geçmesi gerekir. Fakat iyileşme olmadan tekrar ilişkiye girilirse aynı bölgeden tekrar kan gelebilir.

Kızlık zarının bozulup bozulmadığını nasıl anlarız?

Kızlık zarının bozulup bozulmadığını kendiniz anlayamazsınız. Bunun nedeni kızlık zarı konusunda tecrübeli olmamanızdır bir diğer nedeni ise kızlık zarını görmenin kolay olamamasıdır, dışarıdan göremezsiniz. Kızlık zarının bozulup bozulmadığını anlamak için Kadın doğum uzmanına muayene olmanız gerekir.

HASTA YORUMLARI
Dr. Fatih AdanacıoğluDr. Fatih AdanacıoğluKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0545 938 1234