Dr. Fatih AdanacıoğluMenü

Kızlık Zarı Dikimi Anlaşılır mı?

Kızlık Zarı Dikimi Anlaşılır mı?

Dikilen kızlık zarı anlaşılır mı?

İlişkiye girdiniz ve kızlık zarınız yırtıldı veya kaza sonucu kızlık zarınız bozuldu hatta bir çok kız ilişkiye girmeden masturbasyon sırasında kızlık zarına yanlışlıkla zarar verebilmektedir. Kızlık zarı bozulunca bir çok soruyla karşı karşıya kalırsınız.

Kızlık zarı dikilir mi? Nerde dikilir? En iyi kızlık zarı dikimi yapan doktor kim? Dikimden sonra kızlık zarını diktirdiğim anlaşılır mı? gibi…

Bu yazımda kızlık zarı dikimi anlaşılır mı? sorusunu cevaplayacağım diğer soruların cevaplarını diğer yazılarımda bulabilirsiniz.

Kızlık zarı dikimi ilişkide anlaşılır mı?

Kızlık zarı dikimi iki farklı şekilde yapılmaktadır. Bunlar;

  • Kalıcı (flep kaydırma) kızlık zarı dikimi,
  • Geçici (düğün öncesi) kızlık zarı dikimi.

Kalıcı kızlık zarı dikiminde flap yöntemiyle dikim oluyor. İyi bir dikim ve iyileşme sonucu yeni zarınız eski zarınıza çok benzediğinden anlaşılması güçtür. Geçici dikimde ise dikim çok taze olduğundan sadece kadın doğum uzmanı tarafından anlaşılır. Yani ilişkiye gireceğiniz kişi anlamazken kadın doğum uzmanı anlayabilir. Tecrübeli ellerde yapılan geçici dikim ve kalıcı dikim ilişkiye gireceğiniz erkek tarafından anlaşılmaz.

Kızlık zarı dikimi ana konumuzu ziyaret edebilirsiniz. →

Geçici kızlık zarı dikimi anlaşılır mı?

Geçici dikim adı üstünde geçici olarak kısa süreliğine yapılan özel bir dikimdir. İyileşme durumu yoktur. Çünkü iyileşecek bir bölge yoktur. Sadece geçici olarak ilişkiye girdiğinizde kan gelmesi için dikim yapılır. Geçici dikim sadece kadın uzmanı tarafından anlaşılabilir. Dışardan dikim yapıldığı belli olmaz. Dışarıdan dikiş görünmez. İlişki yaşayacağınız partneriniz hissetmez ve göremez.

kızlık zarı dikimi anlaşılır mı?

Kızlık zarı dikimi doğumda anlaşılır mı?

Diyelim ki daha önceden kızlık zarı dikimi yaptırdınız, evlendiniz ve gebesiniz. Kadın doğum uzmanına muayenelere gidiyorsunuz ve doğum zamanınız yaklaşıyor. Özellikle doğum sırasında sıkça vajinal muayene olacaksınız. Aklınıza hemen şu soru gelebilir; bu muayeneler sırasında kızlık zarımın işlem gördüğü yani kızlık zarının dikildiği anlaşılır mı? Bu soru sıkça sorulan ve endişelendiren bir durumdur. Aslında korkularınız tamamen yersizdir. Kızlık zarınızın dikildiği doğum sırasında anlaşılamaz. Çünkü zaten ilk ilişkiden sonra hiç bozulmamış zarla daha önceden bozulup dikim yapılmış zar arasında fark kalmaz. Korkmanıza gerek yok.

Kızlık zarı dikimi muayenede anlaşılır mı?

Kızlık zarı dikimi yaptırdıktan sonra özellikle evlendikten sonra jinekoloğa çeşitli nedenlerle muayeneye gidebilirsiniz. Ultrasonografiye girebilirsiniz. Bu muayeneler esnasında vajinal muayene olsanız dahi kızlık zarı dikimi yapıldığı anlaşılmaz. Ultrasonografide de kızlık zarına daha önce dikim yapıldığı anlaşılmaz. Çünkü; ilk cinsel ilişkiden sonra, hiç ilişkiye girmemiş bir kızla ilişkiye girip dikim yapmış kız arasında fark kalmaz. O yüzden korkmanız gereken bir durum yoktur.

HASTA YORUMLARI
Dr. Fatih AdanacıoğluDr. Fatih AdanacıoğluKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0545 938 1234