Dr. Fatih AdanacıoğluMenü

Kızlık Zarı Kanı Hemen Gelir Mi?

Kızlık Zarı Kanı Hemen Gelir Mi?

Kızlık zarı kanı hemen gelir mi? Nasıl gelecek? Çok ağrı hisseder miyim? gibi birçok soru her kadının aklını kurcalamaktadır.

İlk gece kanaması da denilen kanamayı herkesin ağzından duymuşsunuzdur. Herkes bu konuda çok kanaman oluyor, ağrıdan kalkamazsın gibi, söyle olur böyle olur şu pozisyon olursa az ağrı olur gibi birçok yanlış bilgiler ile hala birçok genç kızın aklını bulandırmaktadırlar.

Halk tabiri ile ilk gece yaşanacak cinsel deneyimden dolayı az miktarda bir kan gelmektedir ve çok fazla ağrı olmaksızın korkulacak şekilde yaşanmamaktadır. Önemli olan kadının kendini kasmaması ve korkmamasıdır.

Vajinada ne kadar kaygan olursa ağrı hissi o kadar az olmaktadır. O yüzden ilk gecenizde kulaktan dolma bilgilerle boş yere huzursuz olmayın. Peki ilk cinsel ilişki de kanama hemen gelir mi? ya gelmezse? Sorusunu yanıtlayacak olursak: Evet ilk cinsel deneyinizde kanama olacaktır. Peki hangi durumlarda kızlık zarı kanamaz?

Gelin açıklayalım:

  • Nadir de olsa bazı kızlar esnek kızlık zarına sahip olabilirler, bu gibi bir zara sahip ise.
  • Kızlık zarı doğuştan olmayabilir. Bu durumda çok nadir bir durumdur.
  • Bazen kızlık zarı çok kalın olabilir ve yırtılmayabilir.
  • Eğer ki sizin de kızlık zarının kalın ise ufak bir cerrahi operasyon ile bu duruma çözüm getirilebilir.

Bu gibi faktörler var ise kanama olmayabilir. Kanama olmaz ise endişelenmenize gerek yoktur. Bu gibi durumda eğer endişeleriniz var ise uzman bir doktora başvurabilir onun görüşünü alabilirsiniz.

Kızlık zarı dikimi ana konumuzu ziyaret edebilirsiniz. →

Kızlık Zarı Kanı İlişkiden Ne Kadar Sonra Kanar?

Kızlık zarını vajinal açıklığı kısmen olarak kaplayan bir yapı olarak tanımlayabiliriz. Genellikle vajinanın 2 cm kadar içerisinde bulunan zarın her kadına özgü bir yapısı bulunmaktadır. Sadece ülkemizde değil birçok ülkede özellikle ilk gece olarak adlandırılan gecede ilk cinsel ilişkisini yaşayacak her kadın ve erkek için önemini koruyan bir konudur. İlk cinsel ilişki sırasında kan gelmesi kadının bakire olduğunu ve ilk defa cinsel ilişkiye girdiğinin bir göstergesi olarak kabul edilmektedir. Hala önemini koruyan bu konu da en çok merak edilen konulardan biri de kızlık zarı kanı ilişkiden ne kadar sonra gelir? sorusudur. Normal şartlarda ilişki esnasında kan kızlık zarındaki yırtılmay takiben hemen gelir,bazen kan vajina içine doğru akar ve yine kısa bir süre sonra dışarı akar.Kızlık zarından gelen kanama en geç yarım saat içinde durmaktadır. Ancak kanama miktarı, rengi ve yoğunluğu her kadının anatomik yapısı yırtığın derecesine göre farklılık gösterebilir.Bu konularda aklınıza takılan sorularda kliniğimize gelerek yüz yüze görüşme sağlayabilir ve muayene olabilirsiniz.

Kızlık Zarı Kanı Kahverengi Olur Mu?

Kızlık zarının kanı hangi renk olur? her kadının merak ettiği konulardan biridir. Kızlık zarının yapısı genellikle simite benzer şekildedir yırtılır yırtılmaz kanama gerçekleşir. Genellikle kızlık zarı kanı açık pembe yada kırmızı renkte olmaktadır. Ancak bazı durumlarda kan içerde birikince kahverengi olarak da gelebilmektedir. Bu durum kadınların anatomik özellikleri doğrultusunda farklılık gösterebilmektedir.

Kızlık Zarı Kanaması Ne Kadar Sürer?

Kızlık zarı kanamasında İlişki esnasında oluşan yırtığa bağlı kanamalar birkaç saat içerisinde kesilmekte olup zaman zaman lekelenme tarzında vajinal akıntılar 1-2 gün devam eder. Kızlık zarı kanamasının süresinin her kadında aynı olacak diye belirli bir süresi yoktur. Kızlık zarı çeşidine göre kanamanın süresi değişir. Kızlık zarı kanaması ne kadar sürer diye ilk ilişkisini yaşayan çoğu kadın merak etmektedir. Genellikle ortalama olarak 1-3 gün içerisinde kanamanın ve lekelenmenin tam anlamıyla bittiği görülmektedir.

Kızlık Zarı Kanaması Nasıl Durdurulur?

Kızlık zarı kanaması ilk cinsel deneyim ya da herhangi bir kaza vs. gibi sonuçlardan dolayı kanarsa, kanayan kızlık zarı gün içerisinde kendiliğinden duracaktık. Adet kanı gibi çok şiddetli bir şekilde akmadığı için korkulacak, endişe edilecek bir durum değildir. İlk cinsel birleşmeden sonra birkaç damla gelir ve gün boyu ara ara damla damla devam eder.Bazen kızlık zarında derin yırtıklar da olabilmektedir hatta öyle ki dikiş atılması bile gerekebilir. Eğer kızlık zarınız yırtıldıktan sonra çok fazla kanıyorsa veya yırtıldıktan 1-2 gün sonra kanama hala devam ediyorsa, mutlaka uzman bir doktora başvurmanız önerilir.

HASTA YORUMLARI
Dr. Fatih AdanacıoğluDr. Fatih AdanacıoğluKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0545 938 1234