Dr. Fatih AdanacıoğluMenü

Kızlık zarı dikimi gelecekte gebe kalmaya engel olur mu?

Kızlık zarı dikimi gelecekte gebe kalmaya engel olur mu?

Kızlık zarı dikimi ileriki dönem hayatımda gebeliğe engel olur mu? sorusu hastalarım tarafından çok sık sorulan sorulardan olduğu için bu yazıyı hazırladım. Öncelikle kızlık zarı yerinden ve fonksiyonundan bahsedelim.

Kızlık zarı nerededir?

Kızlık zarı hemen vajina girişinde bulunmaktadır. En dıştaki vajina dudaklarına ise yaklaşık 3 cm mesafededir. Vajina dudakları vajina girişini tamamen kapattığı için dışarıdan kızlık zarı ve vajina girişi görülmez. Kızlık zarı halka şeklinde bir yapıdır ve ortasında delik benzeri açıklık vardır. Bu açıklıktan adet kanı dışarı doğru akar ve adet pedinize ulaşır.

Kızlık zarı ne işe yarar?

Kızlık zarı aslında çok fonksiyonel bir yapı değildir. Sadece vajina içine mikrobik yapıların girmesine engel olmak için bariyer görevi görür. Kızlık zarı ayrıca ilk ilişkide kanadığı için bekaretin simgesi olarak da değerlendirmektedir.

Gebelik ve kızlık zarı ilişkisi

Gebelik sürecinde rol oynayan temel kadın organları rahim, tüpler ve Yumurtalıklardır. Rahim ve rahim ağzı vajinanın son bölümünde bulunur. Tüpler rahimden başlayan ve yumurtalıklara doğru uzanım gösteren ve burada yumurtanın döllendiği bir yoldur.

Yumurtalıklar tamamen karnın içindedir. Kızlık zarı ise vajinanın başlangıcındadır. Yani kızlık zarı ile gebelik arasında hiçbir bağlantı yoktur. Kızlık zarı dikimi yapılırken gebe kalmanızda görev alan rahim, tüpler ve yumurtalıklara dokunulmaz. O yüzden kızlık zarı dikimi sonrası gebe kalma potansiyelim düşer mi endişeniz tamamen yersizdir. Sonuç olarak kızlık zarı dikimi kesinlikle gebe kalma ihtimalinizi düşürmez.

Kalıcı kızlık zarı dikimi

Kalıcı kızlık zarı dikimi tamamen tecrübe isteyen özel bir teknikle dikimi sağlanan bir dikim şeklidir. Ömür boyu ilk ilişkiye kadar kalıcılığını korur. Yırtılan kızlık zarının sağlamlaştırılması yani onarılması için yapılır.

Yaklaşık 20-25 dakika sürer. Genellikle lokal anestezi ile yapılır. Genel anestezi ile de yapılabilir. Kalıcı kızlık zarı dikimi kesin sonuç veren bir dikimdir. Yalnız bu konuda tecrübeli nadir olan doktorlarda %100 sonuç alabilirsiniz.

Kalıcı kızlık zarının bir avantajı da dikim sırasında vajina daraltma da yapılabilmesidir. Kalıcı kızlık zarı çok tercih edilmektedir. Bunun sebebi eski hataların psikolojik baskısından kurtulmak ve düğün gününe kadar stres çekmek istenmemesidir.

Geçici kızlık zarı dikimi

Geçici kızlık zarı dikimi geçici olarak belli süreliğine yapılan kızlık zarı dikimidir. Ortalama 3-5 gün için dikilir. Süre dolana kadar ilişkiye girildiğinde kanama olur. Eğer bu süre dolana kadar ilişkiye girilmezse kızlık zarı eski haline döner. Ortalama 10 dakika sürer ve lokal anestezi ile yapılır.

HASTA YORUMLARI
Dr. Fatih AdanacıoğluDr. Fatih AdanacıoğluKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0545 938 1234