Dr. Fatih AdanacıoğluMenü

Adana Saç Prp Tedavisi

Adana Saç Prp Tedavisi

Saç PRP Uygulaması

Adana da saç PRP çok sık uygulanmakta olan bir tür mezoterapi tedavisidir. Saç dökülmesi tüm dünyadaki erkek ve kadınlarda hala en büyük sağlık kozmetik sağlık problemlerinden biri olmaya devam etmektedir.

Sadece 2019 yılında 600 bin’den fazla saç ekim işlemi yapılmıştır. Bu sayı ne kadar büyük bir sorun olduğunu göstermektedir. Geleneksel tedaviler ilaç tedavileri ve saç ekimi tedavilerinden oluşmaktadır.

Hali hazırda kabul edilmiş olan ilaçlar finasteride ve minoxidil’dir. Fakat bu ilaçlarla olan tedavilerde hem uzun süreli kullanma gereksinimi olmakta hem de tedavi sürecinde yaşanan yan etkiler yorucu olabilmektedir.

Üstelik etkinlik dereceleri her insanda aynı olmamaktadır. Bu ilaçların ortak yan etkileri duygusal bozukluklar, prostat ve meme kanserleri, cinsel bozukluklar ve doğum problemleri olarak görülmektedir. Bu yan etkiler hastalar açısından ilaç kullanmakta çok caydırıcı olabilmektedir.

Saç ekimi baş sahasında başarılı bir prosedür olarak görülmektedir. Saç ekiminin başarısı işlemi yapan doktor ve ekibinin tecrübe ve hızından etkilenir. Çünkü saçlı deriden alınan saç folikülleri hızlı bir şekilde yeniden ekilmelidir. Ayrıca saç alınan bölgede kalıcı büyük izler kalması ve saç çizgisinin doğal durmaması tecrübesizce yapılan saç ekimlerinde karşımıza çıkabilmektedir.Saç ekimi sırasında ve sonrasında saçların beslenmesi için PRP yaptırmanın faydaları artık su götürmez bir gerçektir.Ya da saçlarınız yeni dökülmeye başladıysa saçları güçlendirmek amaçlı PRP uygulanmaktadır. Sonuçlar çok başarılıdır.

PRP hazırlanırken kan pulcukları hızlı dönme sağlanarak fiziksel olarak aktive edildikten sonra sayısız büyüme faktörü içeren alfa granüller salgılarlar. Bu büyüme faktörleri;

  • Dönüştürücü büyüme faktörü-ß (TGF-ß),
  • Epidermal büyüme faktörü (EGF),
  • Ana fibroblast büyüme faktörü,
  • Vasküler endotel büyüme faktörü (VEGF),
  • Trombosit kaynaklı büyüme faktörü (PDGF),
  • İnsülin benzeri büyüme faktörü-1 (IGF-1)’dür.

Bu faktörlerin saç hücresi büyüme döngüsü üzerinde önemli olumlu etkileri olduğu bulundu.Saç oluşma ve büyümesinde 3 evre vardır.Bunlar;

  1. Dinlenme evresi (Telojen evre),
  2. Gelişim evresi (Anajen evre),
  3. Yıkım evresi (Katajen evre).

Bu evrelerin herhangi birindeki bozukluk saç hücresi ölümüne ve saç kaybına neden olur. Saç fölükülünün gövdesinde Bulge Hücreleri adı verilen kök hücreler bulunmuştur. Bu hücreler saç uzaması için olmazsa olmaz hücrelerdir.

Bahsi geçen kök hücrelerin büyüme faktörlerini tanıyan alıcıları vardır. Büyüme faktörleri bu hücreleri bu alıcılarla uyarır.  PRP içeriğinde bu büyüme faktörleri bolca bulunduğundan saç foliküllerindeki Bulge kök hücrelerini uyararak saçları kalınlaştırır ve uzamasını sağlar.

Saç Dökülmesi Tedavisi Adana

Saç dökülmesi tedavisi Adana da sıkça araştırılan bir konudur. Saç dökülmesi toplumda oldukça sık görülen bir durumdur. Mezoterapi saç dökülmesini durdurur ve yeni çıkan saçların daha güçlü çıkmasını sağlar. Saç dökülmesi tedavisi için vitamin, mineral ve aminoasit karışımları saçlı deriye mezoterapi yöntemiyle enjekte edilir.

Mezoterapi nedir?

Adana da mezoterapi kliniğimizde uzun yıllardır başarı ile uyguladığımız işlemlerdendir. Mezoterapi derinin orta tabakası olan dermis tabakasına bölgesel olarak küçük dozlarda özel iğnelerle yapılan enjeksiyonlardır. Mezoterapi daha birçok alanda kullanılabilen faydalı olan bir uygulamadır. Mezoterapi; Cilt gençleştirme, Ağrı tedavisi, Dökülen Saçların Tedavisi, Saçları güçlendirme, Skar Tedavisi, Migren Tedavisi, Zayıflama, PRP gibi birçok alanda uygulanabilir.

Saç PRP uygulaması nasıl yapılır?

Saç Prp Tedavisi kişinin kendi kanından bir miktar alınarak özel bir işlem uygulanmasıdır. Bu işlemin sonucunda plazma dediğimiz kısım kırmızı kandan ayrıştırılır. Elde ettiğimiz plazma platelet denilen hücrelerden oldukça zengindir.

Plateletler birçok büyüme faktörleri içermektedir. Bu büyüme faktörleri cilt gençleştirmede, saç dökülmesinde, yara yeri iyileştirmesinde çok önemli rol oynarlar. Prp özel olarak tasarlanmış uçları çok ince olan iğnelerle ayrıştırdığımız platelet(trombosit) zengin plazmanın saçlı deride bir çok noktaya enjeksiyonudur. 15-20 gün arayla 4-6 seans önerilir.

Günde 100 ile 150 saç telinin dökülmesi normal olarak kabul görür. Bunun üstü patolojiktir. Saç dökülmesi tedavide PRP çok başarılıdır. Mezoterapi ile kombine edilebilir. Uygulama sırasında kişi herhangi bir ağrı hissetmez. İşlem yaklaşık yarım saat sürer. İşlem yapılan kişi günlük hayatına hemen dönebilir.

Saç PRP etkisini ne zaman gösterir?

Adana da kliniğimizde uyguladığımız saç PRP tedavisi etkisini ilk seans ile birlikte göstermeye başlar. Birinci ayın sonunda etkinlği görülmeye başlar. Tam etkinliğini 3 ayın sonunda gösterir. Saç Prp uygulaması çok işe yarayan bir tedavi yöntemidir. Uygulama sonrasında saçlarda kalınlaşma ve seyrelmede belirgin bir azalma fark edilir.

Saç ekimi sonrası PRP saç ekimi sonrası Prp uygulması ekilen saç köklerinin tutulmasına yardımcı olur.

Saç Prp Fiyatı 2024

Saç PRP fiyatı seansı 2000 TL dir. Dört seanslık ücret ise 5000 tl'dir. İletişim ve randevu için 0(501)124 85 01 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Saç Prp tedavisinin yan etkileri nelerdir?

Saç Prp tedavisinin belirgin bir yan etkisi yoktur. Kişinin kendi kanı kullanıldığından herhangi bir alerji riski yoktur. Saçlı deride herhangi bir morarma kızarma şişlik olmaz.

Saç Prp Tedavisi kimlere uygulanmaz?

Kanama bozukluğu olan veya trombosit sayısı ve fonksiyonu yetersiz olan kişilere uygulanmaz.

HASTA YORUMLARI
Dr. Fatih AdanacıoğluDr. Fatih AdanacıoğluKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0545 938 1234