Dr. Fatih AdanacıoğluMenü

Mezoterapi Uygulamaları

Mezoterapi Uygulamaları

Mezoterapi Uygulamaları Nelerdir?

Mezoterapi uygulamaları en sık şunlardır;

  • Cilt gençleştirme Mezoterapisi
  • Zayıflama Mezoterapi
  • Saç Mezoterapisi

Cilt Gençleştirme Mezoterapisi

Adana’da cilt gençleştirme kliniğimizde mezoterapi yöntemiyle cildin ihtiyacı olan hyaluronik asit, vitamin, mineral ve aminoasit içeren özel karışımları cilde enjekte edilerek başarı ile uygulanmaktadır.

Hyaluronik asit; deri dokusunda jel formda olup kollojen ve elastik fibriller arasındaki alanı doldurur. Deriyi nemlendirir mekanik ve kimyasal hasara karşı cildi korur.

Güneş ışınları, hava kirliliği gibi çevresel faktörler ve yaşlanma zamanla cilt dokusunda hyaluronik asit miktarını azaltır. Bu nedenle biz Adana Mezoterapi kliniğimizde Hyaluronik asiti cilde yaşlanmayı durdurmak için uyguluyoruz.

Böylelikle cilt daha canlı ve nemli bir görünüme kavuşur. Cilt gençleştirme mezoterapisi 10 gün arayla 3-4 seans uygulanmalıdır. Kişi etkisini ilk seanstan itibaren görmeye başlar 2 ayda tam etki ortaya çıkar.

Cilt gençleştirme fiyatı kişinin cilt problemine göre değişiklik gösterir ortalama cilt gençleştirme fiyatı 500-1000 tl arasında değişiklik gösterir. Aşağıdaki şekilde yüze uygulanan Mezoterapi ve PRP bölgeleri gösterilmektedir.

Zayıflama Mezoterapi

Mezoterapi ile zayıflama amaçlıda sıkça kullanılır. Mezoterapi ile lipoliz adı verilen yağların yıkım süreci arttırılarak bölgesel incelme sağlanabilir.

Yağ dokusunun fazla olduğu bölgeye mezoterapi iğneleri ile yağ hücrelerini parçalayacak özel karışımlar uygulanır. Bu karışımlarda Avrupa ve Amerika menşeli ürünler kullanılmaktadır; bu ürünlerin içeriğinde soya lesitini, safra asiti, kafein, karnitin mevcuttur.

Kişinin problemine göre uygulama haftada bir veya iki kez, toplamda 4 ila 10 seans arasında yapılır. Zayıflama mezoterapisinde kullanılan iğneler mezoterapi için özel üretilmiş iğneler olduğu için belirgin bir acı hissedilmez. Sadece iğnenin giriş yerlerinde çok minik kızarıklıklar oluşabilir.

Kişi hemen günlük yaşantısına dönebilir. Zayıflama mezoterapisi kişiye uygulanırken kişi beslenmesine de dikkat etmeli ve bu sürede kilo almaya özen gösterilmelidir. Mezoterapi zayıflama fiyatı uygulanan bölgeye göre değişikli gösterir. Mezoterapi zayıflama fiyatı uygulanan bölge sayısı ve yağ miktarına göre değişkenlik göstermekte olup yaklaşık 600-1200 tl arasında değişiklik gösterir.

Saç Mezoterapisi PRP

PRP saç ekiminin vazgeçilmez bir parçasıdır. Uzun zamandır yapılan bilimsel çalışmalar ve deneyimler PRP uygulamasıyla desteklenen saç ekimlerinin çok daha memnuniyet sağladığını göstermektedir.

PRP artık tıpın birçok alanında kullanılmaktadır. PRP trombositten zengin plazmanın İngilizce kısaltılmış baş harfleridir. PRP sizin kendi kanınızdan elde edilir. Sizden özel tüplere alınan az miktar kan santrifüj yani özel makinelerle çok hızlı döndürülerek kanın içindeki kan pulcukları olan trombositler yoğun şekilde tüm kandan ayrıştırılır.

Kan pulcuklarının içinde dokuları gençleştiren, sağlamlaştıran ve iyileşmesini hızlandıran bir çok faktör vardır. Santrifüj sırasında kan pulcuklarının içindeki büyüme faktörleri gibi faydalı maddeler açığa çıkar. Bu maddelerden yoğun sıvı enjektörlerle çekilir ve uygulanmak istenen bölgeye çok ince uçlu iğne yardımıyla küçük miktarlar uygulanır. Kan sizin kanınız olduğu için allerjik reaksiyon gelişme ihtimali yok denecek kadar azdır.

Mezoterapi kimlere uygulanamaz?

  • Kalp hastalarına,
  • Kan sulandırıcı kullananlara,
  • Gebelere,
  • Mezoterapi uygulanacak bölgede enfeksiyon olanlarda,
  • Mezoterapi uygulanacak bölgede açık yarası olanlarda,
  • Kontrol edilemeyen yüksek tansiyon hastalarına.
HASTA YORUMLARI
Dr. Fatih AdanacıoğluDr. Fatih AdanacıoğluKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0545 938 1234