Dr. Fatih AdanacıoğluMenü

Adana Gebelik Sonlandırma

Adana Gebelik Sonlandırma

Adana da Gebelik Sonlandırma

Adana da gebelik sonlandırma tüm dünyada olduğu gibi istenmeyen gebeliklerle karşı karşıya kalan kadınların sosyal, toplumsal ve psikolojik nedenlerden ötürü başvurduğu güvenli jinekolojik işlemlerdendir. Gerek korunmasız ilişkiler gerekse beklenmedik yumurtlama günleri plansız gebeliklere neden olabilmektedir.

Gebelik insan soyunun devamı için gerekli olsa da bazen sıkıntılı bir sosyal problem haline dönüşebilir. Günümüzde evli çifterde genelde gebelikler planlı şekilde oluşmaktadır. Sosyal, toplumsal ve ekonomik nedenlerden ötürü birçok gebelik istenmemektedir.

Özellikle arada evlilik bağı olmadan kalınan gebelikler bir çok sosyal ve psikolojik yükü beraberinde getirmektedir. Plansız,sürpriz bir gebelikle karşı karşıya kaldığınızda panik ve stres olabilirsiniz, bu duyguları yaşamanız son derece doğaldır

Çünkü gebelik psikolojisi sizi daha duygusal yapacaktır, bir diğer endişeniz ise kürtaj bana ve sağlığıma zarar verir mi? şeklinde olmaktadır. Bir diğer endişe konusu ise özellikle evlilik dışı gebeliklerde kadının kürtaj olması toplumsal bazı önyargılara neden olabileceğinden dolayı kürtajın son derece gizli kalması gerekmektedir. Ayrıca kürtaj sırasında alınacak anestezinin ve işlemi yapacak kadın doğum uzmanının son derece tecrübeli olması gerekir.

Kürtaj ileri teknolojik ekipmanlarla yapılmalı ve hijyen kurallarına son derece dikkat edilmelidir.Adana istenmeyen gebelik sonlandırma için kliniğimize geldiğinizde gizlilik ve mahremiyetiniz en üst düzeyde korunmaktadır. Sizden başka kimse kürtaj olduğunuzu ve kliniğimize geldiğinizi bilmez ve öğrenemez (patient privacy rights).

Kliniğimizin ve kullandığımız ekipmanın hijyeni RCOG hygiene standartizasyon kriterlerine uygun şekilde sağlanmaktadır. İstenmeyen gebelik sonlandırma Adana da bulunan kliniğimizde hijyenik, güvenli ve sadece size özel, huzurlu bir ortam sağlanarak uygulanmaktadır.

Kürtaj nedir?

Kürtaj köken olarak Latince bir kelimedir ve bir çok dilde aynı şekilde adlandırılır. İngilizcede curettage Fransızcada curetage’dır. Rahim içinde oluşmuş olan tüm gebelik materyalinin rahim dışına tahliye edilerek gebeliğin sonlandırılması anlamına gelir. Çok eski bir tarihçesi olan bu işlem, tarih boyunca her zaman gerekli olmuş ve bir çok farklı aletlerle gerçekleştirilmiştir.

Vakumlu kürtaj nedir?

Adana da vakumlu kürtaj araştırılan önemli konulardandır. Vakumlu kürtaj rahim ağzından geçebilecek steril özel plastikten yapılmış kanüller vasıtasıyla rahim içine vakum yapılarak gebelik içeriğinin emilmesiyle yapılan işlemdir.

Gerekli emme(vakum) gücü uygun negatif basınç oluşturmak için özel olarak hazırlanmış mekanizmalarla sağlanır. Kürtaj öncesi ve sonrası ultrasonografi ile rahim içi kontrolü sağlanır. Son derece güvenli bir işlemdir.

Kürtaj nasıl olunur?

Kürtaj genellikle maske anestezisi adı verilen derin uyku anestezisiyle yapılır. Siz derin uykuya daldığınızda işlem başlar. Uygun kanüller vasıtasuyla rahim ağzı açıklığından girilerek gebelik materyali vakumla çekilir. Ultrasonografi kontrolü sonrası uyandırılırsınız. Uyandığınızda işlem bitmiş olur.

Kürtaj olamaya gittiğimde neler yaşayacağım?

Randevunuza gelmeden 6 saat öncesinden yeme ve içmeyi kesmeniz ve oruçlu şekilde gelmeniz gerekmektedir. Geldiğinizde öncelikle doktorunuzla görüşme sağlayarak işlem hakkında detaylı bilgi alır ve sorularınız cevaplarını alırsınız. Daha sonra ultrasonografi muayenesinde gebeliğinizin haftasını öğrenirsiniz.

Ardından jinekolojik masaya alınır, damardan verilen son derece güvenli anestezi ilacı ila derin uykuya girersiniz. Siz uyuduktan sonra işlem başlar ve yaklaşık 10 dakika içinde işlem bitmiş ve uyanmış olursunuz.

Sizi uyandırmadan önce ultrasonografi ile rahim içi kontrolünüz yapılır böylelikle parça kalma ihtimali olmaz. Uyandırıldıktan sonra kendinize gelmeniz için dinlenme odasına eğer varsa partnerinizle birlikte alınırsınız. Kendinize tam geldiğinizde reçeteniz verilir ve nasıl kullanacağınız anlatılır.

Kürtaj sırasında verilen anestezi güvenli mi?

Kürtaj sırasında alacağınız ilaç çok uzun yıllardır kullanılan ve güvenli ispatlanmış bir ilaçtır. Ayrıca Amerika ve Avrupa dahil tüm dünyada her gün yüzbinlerce hastada güvenle kullanılmaktadır.

Gebelik sonlandırma ücreti nedir?Kürtaj ücretleri 2024 nedir?

Adana gebelik sonlandırma fiyatı kullanılan malzemenin yurt dışından gelmesine bağlı olarak zaman zaman değişim göstermekle beraber uygun meblağlardır. Etik kurallar gereği internet ortamında fiyat vermemiz uygun olmamaktadır.

Dilerseniz iletişim numaralarımızdan çekinmeden bize ulaşarak ücret ve detaylı bilgi alabilirsiniz veya direk kliniğimize gelerek hem kliniğimizi görüp hem de yüz yüze görüşerek bilgi alabilirsiniz.

HASTA YORUMLARI
Dr. Fatih AdanacıoğluDr. Fatih AdanacıoğluKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0545 938 1234