Dr. Fatih AdanacıoğluMenü

Genital Estetik Neden Yapılıyor?

Genital Estetik Neden Yapılıyor?

Görsellik kadınlar için daima önemli olmuştur. Her kadın güzel gözükmek istemektedir. Artık modern kadında yüz güzelliği kadar Genital bölge güzelliği de önem arz etmektedir. Eski zamanlarda kadınlar genital bölgeleri hakkında konuşmaya çekinir ve utanırlardı. Ancak günümüzde bu tabu çoktan yıkıldı. Artık kadınlar cinsel özgüvenlerini kaybetmek istemiyor ve Genital estetik ile güzelliklerini bütünleştiriyorlar.

Genital Estetik ile Vajinal Sorunlara Son

Genital estetik operasyonu sadece estetik ya da seksüel açıdan değil aynı zamanda sağlık açısından da çok sık tercih edilmektedir. Özellikle büyük iç dudaklara idrar bulaşmasına bağlı kötü koku ve akıntılar sık karşılaşılmaktadır. Yine çok sık terlemeye neden olurak kaşıntı ve kötü kokuya neden olur.

Genital Estetik ile Cinsel Hayatınız Ranklensin

Özellikle vajina genişliği cinsel hayatınızı olumsuz etkiler. Vajina penisi yeterince sıkı saramaz ve bu tatminsizliğe neden olur. Genital estetik kadının hem cinsel özgüvenini tekrar kazanması hem de cinsel ilişkisinde partneri ile arasında soğukluğu ortadan kaldırması için uzanan kurtarıcı el gibidir. Ayrıca G noktası uygulamaları ile cinsel hazzınız artar. Cinsel hayatınız renklensin, özgüveniniz tazelensin istiyorsanız sizlerde kliniğimize gelerek bu sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Genital Estetik Operasyonundan Sonra Çok Ağrı Olur Mu?

Kadınlar yapıları gereği çok hassastırlar. Özellikle Genital operasyondan sonra ağrılarının çok olup olmayacağı konusunda endişe duymaktadırlar. Genital estetik operasyonları lokal anestezi ile gerekli duyulması halinde genel anestezi ile yapılmaktadır. İşlem sırasında ağrınız olmaz. İşlemden sonrada birkaç gün hafif ağrınız olabilir. Bu süre zarfında doktorunuzun yazdığı ağrı kesici ile bu ağrı ortadan kalkacaktır.

Genital Estetik Ameliyatları Nelerdir?

Genital estetik operasyonları günümüzde çok sık tercih edilen ameliyatlardandır. Artık kadınlar özel bölge sorunlarını kabullenmek zorunda değiller. Genital estetik operasyonları;

Labioplasti; Kadınlarda iç dudak ve dış dudaklara yapılan işlemlere verilen genel addır. İç dudakların özellikle simetri açısından farklı olması durumunda, yine iç dudakların zaman içerisinde çeşitli nedenlerden dolayı sarkması, kırışık durması sonucunda görüntü açısından sorun olabilmektedir. Aynı zaman da mayo, bikini, dar pantolon giyildiğinde de görüntü açısından hoş durmamaktadır. Bu tür şikayetler sonucunda kadınlar labioplasti ameliyatları sayesinde istenilen görüntüye kavuşmaktadırlar. Labioplasti lokal-genel anestezi ile yapılan bir işlemdir. İşlem esnasında herhangi bir ağrınız olmamakla birlikte işlemden sonra hafif ağrınız olabilir. Bu durumda doktorunuzun yazdığı ilaçları kullanarak ağrınız kaybolacaktır. İyileşme süresi yaklaşık 15 gündür. İşlem sonrası evinize ve günlük hayatınıza dönebilirsiniz.

Labioplasti Ameliyatı Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir;

  • Bu ameliyattan sonra özellikle vajinal kuruluğa ve hijyene çok dikkat etmelisiniz.
  • Özellikle ilk hafta haftada en fazla 2 kere duş almalısınız ve duştan sonra vajinal bölgeyi çok iyi kurutmalısınız.
  • İşlemden sonra doktorunuzun yazdığı reçetedeki ilaçları düzenli kullanmalısınız.
  • Labioplasti ameliyatından sonra günlük işlerinize devam edebilirsiniz ancak özellikle ilk 3 gün yoğun tempodan uzak durmalısınız.
  • Labioplasti ameliyatından sonra bir ay kadar cinsel ilişkiye girmemelisiniz.

Vajinoplasti; vajinaya yapılan genital estetik operasyonuna verilen addır. Kadın vajinası yapısı gereği esnek ve gevşek kas dokusuna sahiptir. Bu doku zamanla alıp-verilen kilo değişimi ile, yaş faktörü ile, normal doğum sonrasında, sık girilen ilişki gibi sebeplerden dolayı yapısı ve esnekliği bozulmaktadır. Bu durumu yaşayan kadınlar aslında estetikten daha çok tekrar vajinal dokunun düzeltilmesi için Vajinoplasti ameliyatını tercih etmektedirler. Bu ameliyat genel anestezi ile olmaktadır. İşlem sırasında herhangi bir ağrınız olmamaktadır. İyileşme süresi yaklaşık 3 haftadır. Operasyon sonrası aynı gün evinize dönebilirsiniz.

Vajinoplasti Ameliyatından Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir;

  • Vajinoplasti ameliyatından sonra doktorunuzun verdiği ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalıdır,
  • İşlemden sonra yaklaşık olarak 30 gün boyunca ayakta duş alınmalıdır,
  • Özellikle bu operasyondan sonra tam iyileşme olana kadar denize havuza girilmemelidir,
  • Yine işlemden sonra 45 gün cinsel ilişkiye girilmemelidir.

Klitoris Estetiği veya Klitoral Hood Estetiği; Klitoris denildiği zaman kadınların cinsel hazzı en fazla hissettiği organ olarak aklımıza gelmektedir. Klitoris estetiğinde klitorise dokunulmaz sadece üzerindeki prepisyum denilen cilt daha estetik hale getirilir. Özellikle iç dudak dokusunun fazla olması zaman içerisinde klitorisin görünümünü bozmaktadır. Genellikle labioplasti ameliyatları sırasında klitoris operasyonları da beraber yapılmaktadır. Çünkü sadece küçültülen iç dudaklarda klitoris daha belirginleşebilir.

Lazerle Vajina Daraltma; Vajinanın bozulan sıkılığının eski haline getirilmesi için lazerle ısı verilerek vajinal dokunun daha sıkı ve genç görünüme kavuşması sağlanmaktadır. İşlem yaklaşık olarak 20 dakika sürmektedir. İşlem sırasından herhangi bir ağrı duyulmamaktadır. Etkisi geçicidir. Genellikle 6-8 ay sürmektedir.

Kızlık Zarı Dikimi; Kızlık zarı vajinanın yaklaşık olarak iki cm kadar içerisinde bulunan ve vajinanın içerisine mikropların girmesini engelleyen bir yapıdır. Kızlık zarı Çeşitli sebeplerden dolayı yırtılabilir. Bu gibi durumda genç kızlar endişeye kapılabilirler. Ancak artık kızlık zarı dikimi ile endişeleri kaybolmaktadır. Çünkü bu konuda tecrübeli olan doktor dikimi ile ilk ilişki esnasında %100 kanama sağlanmaktadır.

Genital Estetik Devlet Hastanelerinde Yapılır Mı?

Genital estetik operasyonları estetiğe girdiği için devlet hastanelerinde karşılanmamaktadır. Özellikle zorunlu estetik olmadıkça estetik operasyonlar devlet tarafından karşılanmaz.

Genital Estetik Ameliyatları Fiyatı Nedir?

Genital estetik fiyatları sanıldığı gibi çok fazla maliyeti olan ameliyatlar değildir. Her bütçeye uygun şekilde olmaktadır. Sizler de genital estetik ile yenilenmeye hazırsanız kliniğimize gelerek ücretsiz ön görüşme yapabilirsiniz. Ya da iletişim numaramızdan bizleri arayarak bilgi alabilirsiniz. Sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

HASTA YORUMLARI
Dr. Fatih AdanacıoğluDr. Fatih AdanacıoğluKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0545 938 1234