Dr. Fatih AdanacıoğluMenü

Erkek bebek için ne yapmalı?

Erkek bebek için ne yapmalı?

Erkek Bebek İçin

"Bebeğim sağlıklı doğsunda, cinsiyeti önemli değil" cümlesini anne ve baba adaylarında genelde duyarız. Bazen de gönülden geçen erkek veya kız bebektir.

Bu nedenle de insalar, erkek bebek için ne yapmalı? Erkek bebek için adetin kaçıncı günü ilişkiye girilir? Erkek bebek için yumurtlama günü hesaplama nasıl yapılır? şeklinde birçok soru sorulmaktadır.

2008 yılında 927 aile üzerinde yapılan bir araştırmada bazı erkeklerin erkek çocuğa bazı erkeklerinde kız çocuğa yatkınlığı olduğu görüldü.

Bunun sebebi net olarak anlaşılmasa da bazı erkeklerin sperm içeriğinde Y veya X kromozomu taşıyan sperm hücresinin sayısının diğerine göre daha fazla olduğu düşünülmektedir.

Araştırmaya göre, erkekler ebeveynlerinden daha fazla erkek veya kız çocuğu olma eğilimini miras alabilirler, yani bir adamın daha fazla erkek kardeşi varsa, olacak çocuklarından çoğunluğu erkek olabilir.

Halk arasında cinsel ilişki zamanlaması, cinsel ilişki pozisyonu, diyet ve diğer yöntemleri kullanarak erkek sperminin şansını değiştirebileceğinizi iddia edenler çoktur. Erkek çocuk sahibi olma şansınızı etkilemenin garantili bir yolu olup olmadığına gelince - hayır, yok.

Genel olarak, her şey doğaya bırakılırsa, bir erkek veya kız çocuğuna sahip olma şansı yaklaşık % 50/50'dir. Yani dünyada yaklaşık her bir erkeğe karşılık bir kız çocuğu doğar. Bu büyük sayılar kanununa uygun bir orandır. Yarısı X diğer yarısı Y kromozomu içeren milyonlarca sperm, yumurtaya ulaşmak için yarışırlar. Yarışı kazanan spermin kromozomuna göre cinsiyet belirlenir.

Henüz hamile kalmadıysanız, bebeğinizin cinsiyetini belirleyebileceğiniz şeyler hakkında söylentiler duymuş olabilirsiniz. Belki de erkek bebek yardımcı olacak fikirler aramaya başladınız. Deneyebileceğiniz bazı şeyler nelerdir? Bazı yöntemler diğerlerinden daha etkili midir?

Erkek bebek sahibi olmak için ne yapmalı?

Erkek bebek sahibi olmak için ne yapmalı ve erkek bebek için cinsel ilişki pozisyonu soruları sıkça sorulmaktadır. Erkek bebek sahibi olmak için çevreden ve aile büyüklerinden birçok öneri yapılmaktadır. Bu önerilerin hiçbir bilimsel kanıtı yoktur. Yani bu öneriler size erkek çocuk garantisi vermezler. Burada halk arasında erkek bebek sahibi olmak için en sık söylenen önerileri vereceğiz.

Erkek Bebek İçin Diyet (Erkek Bebek İçin Ne Yemeli)

Erkek bebek için diyet, geniş çapta araştırılmamış veya kanıtlanmamış olsa da, 2008 yılında 740 kadın üzerinde yapılan bir araştırmada araştırmacılar, daha fazla kalori almakla erkek çocuk sahibi olmak arasında bir ilişki buldular.

Ancak hamile kalmaya çalışırken gün boyunca porsiyon boyutlarınızı ve abur cuburlarınızı çılgınca artırmanız gerektiği anlamına gelmez. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının (bütün gıdalar, meyveler ve sebzeler, düşük şekerli atıştırmalıklar) hamileyken uygun miktarda kalori almaya devam etmenize yardımcı olacağını unutmayın.

Çalışmaya katılan kadınlar ayrıca daha yüksek seviyelerde potasyum tüketiyorlardı. (Muz, kavun, tatlı patates, kuru fasulye vs.)

Araştırma ayrıca, "Erkek çocukları olan kadınların, kız bebek sahibi olan kadınlara göre daha fazla kahvaltılık gevrek tükettiğine" dikkat çekti.

Erkek bebek için adetin kaçıncı günü ilişkiye girilir?

Erkek bebek için, adetinizin yumurtlamaya en yakın döneminde olan cinsel ilişkiye girilmeli, yani 30 günde bir adet görüyorsanız adetinizin 14-16. günleri en uygun günlerdir.

Erkek Bebek İçin Posizyon, Shettles Yöntemi

Erkek bebek için cinsel ilişki pozisyonu soruları sıkça gelmektedir. 1960’lı yıllarda Dr. Shettles’ın yaptığı çalışmada bazı önerilerde bulunmuştur. Bu öneriler;

  • Derin penetrasyona izin veren pozisyonlar kullanılarak rahim ağzına yakın bir yerde spermin bırakılması.
  • Vajinadaki alkali ortam.
  • Kadının daha önce orgazm olması.

Ancak, Shettles’ın önerilerinin aynı dönem yapılan başka çalışmalarda doğru olmadığı belirtilmiştir. Bilimsel olarak bu önerilerin hiç biri kesin sonuçlar vermez. Hiçbir bilimsel dayanağı yoktur.

Erkek veya Kız Çocuk Sahibi Olamama Psikolojisi

Çocuğunuzu hayal etmeniz ve nasıl olacağına dair umutlarınız olması doğaldır. Bununla birlikte, bebeğinizin cinsiyetini belirlemenin genellikle sizin kontrolünüzde olmadığını akılda tutmak önemlidir.

Her çocuğun benzersiz olduğunu unutmayın. Kızınız olduğu için, oğlunuzla yapmayı hayal ettiğiniz şeylerden ümidinizi kesmeniz gerektiği anlamına gelmez ya da tam tersi. Aynı şekilde, bir erkek çocuk sahibi olma arayışınızda başarılı olmanız, hayatın tam olarak hayal gücünüzün öngördüğü gibi olacağı anlamına gelmez. Yani gelecekte oğlunuzdan yakınıp keşke kız olsaydı diyebilirsiniz.

Kendinizde aşırı hayal kırıklığı, kırgınlık hissediyorsanız veya herhangi bir nedenle çocuğunuzla bağ kurmakta zorlanıyorsanız, duygularınız üzerinde size yardımcı olacak bir psikoterapistten yardım alabilirsiniz.

HASTA YORUMLARI
Dr. Fatih AdanacıoğluDr. Fatih AdanacıoğluKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0545 938 1234